14.5.2009

Avautumista ikuisesta kenkäongelmasta

Olen tainnut kerran jos toisenkin avautua kenkäongelmastani? Tai siis siitä, että kuinka jalkani on hassun mallinen (lyhyt ja leveä) ja realistinen kengänkokoni jotain 38,5 luokkaa, mutta kenkäni ovat koossa 38-40? Ja että jalkani päättivät pienentyä joskus vuosi sitten, jonka jälkeen olen joutunut sanomaan heippatiheit monille kengille, jotka ostin ollessani kokoa 39-41? No, tulipa taas selväksi tämäkin asia. Ja lisäksi olen kyllästynyt siihen, että halpiskengät kuluvat loppuun parissa kuukaudessa. Haluan mukavuutta ja laatua! Haluan estetiikka!

Tämänhetkinen kenkämuoti pisses me off. En tykkää huikeista koroista, en käytössä enkä esteettisesti. Korkeissa koroissa on se ongelma, että jalat väsyvät, enkä pääse kävelemään niin lujaa kuin haluan... ne rajoittavat ahdistavasti vauhtiani ja puhumattakaan ärsyttävyydestä nimeltä "korkolappujen kuluminen". Enkä tykkää, että joka hemmetin malliin pitää tunkea niitä niittejä/hapsuja/solkia, too much too much! Ne tulevat jo korvista ulos. Kyllästymisen rajoilla alkavat olla myös erilaisten, tiheääkin tiheämpien nyöritysten hehkutus ja tunkeminen korkokenkiin. Enkä edes halua sanoa kuinka kyllästynyt olen sanapariin gladiaattori+sandaalit. Niittigladiaattoreista tai hapsugladiaattoreista puhumattakaan - aaaaaarrrrgggghhhhh! Onnekseni voin jättää ne suosiolla muille ja keskittyä ihan joihinkin muihin malleihin (ja luultavasti en keskity mihinkään kun en raaski ostaa kenkiä, koska ne ovat niin kalliita).

Tarjonta on joka puolella suhteellisen samanlaista ja keskityin nyt siis nettikauppoihin. Jätin pois perusmalliset avokkaat/korkkarit, also known as "paulakoivuniemet" kuten kaverini nimittää sellaisia perusmalleja. Myös balleriinat jäivät vähemmälle huomiolle. Perusmalliset kengät on hyväksi havaittu ja todettu ja jotain löytyy omista valikoimista jo. Mutta sellaisia lempparikenkiä en omista ja tarvitsisin muutamat uudet ja monikäyttöiset, hyvät, laadukkaat ja kaikinpuolin kivat.
1. Tämä on jo todella minimalistinen narusandaali - and I like it! Sisäinen hippini haikailee paljaita jalkoja kesällä, tässä oltaisiin jo aika lähellä.
2. Punaiset sandaalit helmikoristeilla... jotain hipahtavaa näissäkin, mutta silti mukavan vähäeleiset.
3. Unohdetaan vähäeleisyys, haluan sandaalit jossa on iso rivi pieniä tiukusia. Miten somasti ne helkehtisivätkään kesäkatuja kävellessä????
4. Vähän korkoa ja jotain mukavaa mummomaisuutta, mutta ehkä vähän rumat myös. Tästä mallista kun sais parannellun version, voisin tykätä.
5. Nämä ovat tykkäämisen rajoilla, tykkään tämäntyyppisistä kiilakoroista ja näissä viehättää tuo nirunarumeininki ja kirkas väri, mutta miinusta satiininhohdolle.
6. Iines Ankat. Korossa on hauskaa kulmikkuutta, väri on hyvä ja jotenkin pidän tästä "kömpelyydestä". Sopisivat mekkojen kanssa.
7. Tykkään tämäntyyppisistä, vähän kummallisen oloisista kengistä, näissä ei ole liikaa nyöritystä.
8. Balleriinat "kevyellä pantterilla". En voi mitään, mutta eläinkuoseihen lähden mukaan ihan sata lasissa.
9. Amerikka-tennarit. Nää nyt on vaan hauskat, vaikka jonkun mielestä kapitalismin ja globalisaatiuden ja epäreiluuden nimissä aivan järkyttävät riistokengät. Mutta tykkään puhtaista väreistä, tähdistä ja raidoista. Ja jotenkin nää on nyt vaan taas niin ysäriä ja huvittavat.
10. Tykkään mummokengistä, en voi sillekkään mitään. Ja tälläiset sopis mun omiin henkilökohtaisiin fiftaripukuleikkeihin. Korkoakaan ei ole liikaa.
11. Kiilakoroissa yhdistyy se korkojen tuoma mukava lisäpituus ja helppo käytettävyys, mutta nämäkin on siinä rajoilla, että tykkäisinkö sitten kuitenkaan. Ehkä.
12. Näissäkin on taas hyvä muotoilu korossa ja nyörityksen kanssa ei ole menty liiallisuuksiin. Ruskeat vois myös olla kivat, mutta en tiedä, sopisko tämäntyyppiset sitten kuitenkaan mulle.

13. Puukkarit. Seitkytlukuhenkiset hipahtavat puukkarit, vähän korkoa... en tiiä, puukkarit nyt vaan on jotenkin niin huvittavat, että voisin kuvitella että tykkäisin näistä ihan hirveästi.

Jos analysoisin omaa kenkämakuani, sanoisin, että tykkään yllättävän yksinkertaisista jutuista ja olen todella mukavuudenhaluinen. Lisäksi hyvä kenkä täyttää kriteerin "jaksanko kävellä näillä baarista kotiin?" ja sopii mahdollisimman moneen asukokonaisuuteen. Jos saisin, voisin valita kolmet kengät eri tilaisuuksiin näistä kaikista ja uskoisin että pärjäisin nillä pitkälle:
- kengät nro. 1. nämä sopisi niin moneen tilanteeseen ja asuvalintaan ja jos olisi ihana, kuuma kesä, nämä nyt olis vaan niin kevyet ja ilmavat.
- kengät nro. 10. mekkojen kanssa käytettäviksi.
- kengät nro. 13. kesähippeilyyn.Loppuajan tulisin toimeen kumppareilla, mustilla avoikkailla ja niillä Converseilla (joita mulla ei tosin vielä ole).

Huh, tässäpä tilitystä. Enough said.

Ei kommentteja: