23.7.2009

All that Pori Jazz (ja vähän Yyteriäkin samalla)

Hola!
Pieni bloggailutauko hieman venähti, sillä palasin Helsinkiin vasta myöhään tiistai-iltana. Kesäretki Poriin oli varsin mukava ja sen jälkeen jäin vielä porukoille lomailemaan ja tekemään kaikkea kivaa. Paljon olisi kerrottavaa, joten aloitetaan tällä kertaa Porista.

Liikkeelle lähdettiin keskiviikkona junalla. Olimme vuokranneet leirintämökin Yyteristä, joka olikin ihana paikka. Sää oli mahtava. Ajattelin, että voisin ehkä muuttaa tuonne rannalle aina kesiksi asumaan. 6km pehmeää puhdasta hiekkaa, aaltojen rentouttava ääni, aurinko - mitä muuta voisi vielä toivoa?


No olihan se mökkikin ihan ok, vaan eipä tullut sitä kuvattua. Pihtailin kameran akkua koko matkan ajan, ehkä ensi kerralla pienempi vaiva on ottaa se laturi mukaan.
Torstaina päivällä oli agendassa biitseilyä ja sitkeästä talviturkista luopuminen. Ihana hiekkapohjainen ranta ja vaikka matalaa olikin pitkälle, tuntui se rantavesi pois tullessa lähes kuumalta. Ah, Heidi sydän Yyteri.
Sitten Jazzeille eväitten kera. Kerta oli tässä festivaalissa ensimmäinen ja tunnelmaa ei turhaa kehuta leppoisaksi. Ja sää oli kerrassaan täydellinen. Tulimme alueelle ehkä siinä kuuden pintaan ja meille ensimmäinen esiintyjä oli Raphael Saadiq. IhanaIHANAihana. Tykkäsin kaverin tyylistä, rennosta esiintymisestä ja kauniista hymystä :) Mahd. ehkä ihastuin tyyppiin keikan aikana...
Keltainen puku, valkoinen paita, musta solmio ja nörttilasit - tyyli kohdallaan.

Niin ja olihan siis musiikkikin hyvää :D Eka biisi oli hittibiisi 100 year dash.

Sitten tuli Duffy.
Duffylla oli esiintymisasuna aika vaatimaton, mutta silti kiva pikkuinen farkkuhaalari. Naisella on mahtava ääni ja positiivinen, hyvä esiintymispresenssi.


Duffy oli kloonannut noi sen taustalaulajat itestään.Duffy on jännä artisti, niin nuoret kuin vanhemmatkin oli ihan pähkinöinä tuolla keikalla. Piknikvieruskaverit (keski-ikäinen seurue Tampereelta) ja varsinkin seurueen miehet oli myös fiilareissa Duffyn kauneudesta :)
Kaikenkaikkiaan Jazzeista jäi hyvä fiilis, tapahtuman meininki oli rento ja kaikilla oli kivaa. Örvellystä ei ollut ja homma toimi muutenkin hyvin. Tai ainakaan siinä määrin, että olisin huomannut mitään. Kirjurinluodolta mentiin vielä tsekkaamaan jazz street ja päädyttiin bar Kinoon Tuomon keikalle, jossa meininki oli aika katossa ja keikka huikea. Myös itse baari oli kiva ja persoonallinen, pointsit siitäkin Poriin. Ilmeisesti Sedu ei ole yltänyt limaisia näppejään joka paikkaan. Itse kaupungistakin jäi hyvä fiilis, olin odottanut pienempää, ankeampaa paikkaa, mutta yllätyin isosta koosta, kauniista vanhoista taloista, komeasta raatihuoneesta, kukkaistutuksista jne.
Perjantaina palattiin sitten jo takaisin päin eli Tamperetta kohti. Muutamaan otteeseen tuli manailtua sitä, että olimme liikkeellä ilman autoa, mutta täytyy sanoa, että hyvin pärjättiin ilmankin. Kauppatorilta meni nopea bussiyhteys Yyteriin ja takaisin ja juna-asema oli kävelymatkan päässä. Opasteetkin olivat Porissa kohdallaan, suunnistaminen helppoa. Pointsit vielä superkohteliaille bussikuskeille!

Ei kommentteja: