23.12.2009

Ihana, ihana Tukholma

Oij, Stockholm!
Tukholmassa oli ihanaa. I-H-A-N-A-A-!!!
Aurinko paistoi, pakkasta -8 ja lunta maassa, joulutunnelma koristeluineen kepeämpää ja ryysikset vielä kaameammat kuin Suomessa :D Keskityin lähinnä fiilistelyyn, katseluun ja ihmettelemiseen. En ottanut kuvia enkä edes juuri shoppaillut, mutta nautin sitäkin enemmän. Hengailin yksin reilun tunnin verran  ja leikittelin ajatuksella miten sulaudun paikallisväestön joukkoon :)


Ostoksia ei tullut juuri tehtyä. Oikeastaan tästä tuli parempi mieli, kieltäymyksestä ja siitä, etten hassannut kaikkia rahojani, vaikka ainahan sitä vaikka mitä kivaa ostettavaa löytyisi. Muutamissa paikoissa olivat jo alet alkaneet ja Hennesiltä löysin mahtavat paljettihaaremihousut 150 kruunulla.


Topshopin himoittelut jäivät ostamatta, koska luonnossa ne eivät näyttäneet niin kivoilta kuin netissä, varsinkin marsuneule oli pettymys. Lisäksi Topshop on kyllä kallis vrt. hinta-laatusuhde. Monki jäi nyt tällä kertaa välistä, mutta Henkan lisäksi kiertelin PUBissa, Åhlensilla, Weekdayssä... vähän siellä sun täällä. Urban Outfittersilta lähti mukaan Keri Smithin Wreck this journal 120 kruunulla. Näin vastaavan jossain blogissa osittain täytettynä ja ihastuin kovasti kirjan ideaan, joka on siis koristella, sotkea, tuhota, ennenkaikkea työstää kirjaa monin eri tavoin ja täyttyessään se on valmis, itsenäinen taideteoksensa.


Laivalla Taxfreestä shopautin tuliaskarkit ja hajuvedeksi valikoitui Burberryn The Beat. Viktor & Rolfia ei ollut tarjolla ollenkaan ja The Beat oli hyvä ja suhteellisen edukas ostos.

Hassua on, että olen tosi tyytyväinen näihin vähiinkin ostoksiin ja ennen kaikkea nautin lyhyestä reissusta sellaisenaan. Kahvilassa tuntematon nainen alkoi jutella suomea murtaen kielistä, suomalaisuudesta Ruotsissa ja kateudesta, joka kuulemma vallitsee lahden toisellakin puolella. Hän oli itse Ruotsin suomalainen ja piti omia juuriaan kunniassa, mikä on ihanaa kuulla. Me suomalaiset kuulemma aivan turhaan vähättelemme itseämme, kun enemmin pitäisi olla ylpeä.

Nyt taas aika rientää ja pitää tänään pitää reissata vielä joulunviettoon vanhempien luokse... toivottelen siis

KAIKILLE HYVÄÄ, RAUHALLISTA JA KAUNISTA JOULUA!

Levätkää, lukekaa, syökää, nauttikaa :)

1 kommentti:

W kirjoitti...

Oispa kyllä nyt itsekin Tukholmaan päästävä, kuulostaa sun reissusi niin kivalta :> Ja erittäin hyvät joulut sinnekin!