12.2.2010

For Alexander

Eilen uutisointiin Alexander Mcqueenin yllättävästä kuolemasta. Ilmeisemmin itsemurhan tehnyt nelikymppinen brittisuunnittelija oli kiistattomasti yksi lahjakkaimmista ja seuratuimmista suunnittelijoista, Mcqueenin vaikutus muotitaiteeseen oli, noh, kerrassaan vaikuttava.

Oikeastaan tuntuu tyhmältä kirjoittaa asiasta mitään... tai ylipäätään julkaista kuvia McQueenin luomuksista. Mitä voi sanoa, mitä kuvia voi valita...?
Alexander McQueen oli ensimmäisiä suunnittelijoita, joihin kiinnitin ylipäätään huomioita back in the days ysärillä, kun ylipäätään aloin kiinnostua muotisuunnittelusta ja sen tekijöistä. Alexander McQueen, John Galliano, Jean Paul Gaultier, Calvin Klein, kuumia ysärinimiä. McQueen oli lahjakas, yllättävä, piristävä, rajoja rikkova ja ennen kaikkea kaikkea-muuta-kuin-tylsä. Toinen toistaan hienompia mallistoja, ideamaailmoita... ei muotinäytöksiä vaan oikea, kunnon show, toinen toisensa jälkeen aina vain uskaliaampaa, hienompaa...

Taannoin juttelimme kaverini kanssa McQueenistä näinkin ylistävään sävyyn "Kato, voi ei, McQueen on vanhentunu tosi paljon pienessä ajassa." Näin jälkeenpäin ajatellen ehkä miestä painoi elämä itsessään ja lopullinen ratkaisu sen päättämiseen tuli äidin kuoleman myötä. Niin surullista, kerta kaikkiaan. Menestys ja lahjakkuus ei takaa onnellisuutta elämässä. Fashion isn't everything.  McQueenillä olisi ollut vielä vuosikymmeniä aikaa luoda kaikkea mahtavaa muodin saralla... mutta ei niin ei.

R.i.p king Alexander, we will love you always.
kuvat google, alexandermcqueen.com

Ei kommentteja: