1.2.2010

Stars... for me

Jatketaan sarjassamme "jutut, joista olen unohtanut kertoa blogissa". Nimittäin NRJ Fashion Awardseihin itselleni ompelema mekko.

Kangas löytyi Ideaparkin Eurokankaan palalaarista ja maksoi alle kympin. Siinä on muutamia värivirheitä, mutta ei silti haitannut, koska on muuten niin ihana. Tummansinisellä pohjalla on hennon vaaleanpunaisia tähtiä, kangas on mattaa polyestersatiinia. Mallin kanssa oli marraskuussa kovasti vääntöä, jos joku haluaa voi käydä tonkimassa todistusaineistoa arkistojen puolelta. Tein laskostuskokeiluja ja simppelissä mekossa meni aivan hirveän kauan aikaa, koska ompelin laskoksia kiinni käsin. Lopputulos on kuitenkin itseäni tyydyttävä ja tykkään mekosta kovasti. Käytössä se oli myös mukava, mutta yläosaa täytyy hieman pienentää, koska mekko tuntui valuvan alaspäin. Tämän mekon juju oli siis laskoksissa ja kieputettavissa vyönauhoissa. Laskoksia on myös takakappaleella. Olen isompi kuin tuo sovitusnukke, niin siksi mekko näyttää vähän hassulta kuvissa. But you'll get the point.
Siinä vielä havainnollistavaa luonnosta. Olen yrittänyt tsempata pitkään vallinneen piirtämisblokin kanssa... piirtämisen suhteen pätee vanha sääntö, että sitä pitää vaan harjoittaa koko ajan. On nimittäin tosi hankalaa aloittaa ja tuntuu, että _en_osaa_mitään_.

Figure with drawers -blogissa oli hyvä kirjoitus aiheesta, jota tulee itsekin mietittyä usein kun julkaisee kuvia omista tuotoksistaan... siis missä menee se raja, mitä voi ja haluaa julkaista. Itse pidän kuitenkin tätä blogia naivisti enimmäkseen itselleni ja siksi, että se on kivaa, vaikka tiedostankin että tätä lukevat minulle ennestään tuntemattomat tyypit... mutta eihän ikinä voi tietää haluaisiko joku oikeasti hyötyä minusta. Siispä minäkään en kerro kuin niistä asioista, joiden katson olevan kerrottavissa/julkaistavissa. Parhaimmat ideat säilytän itselläni ja pidän visusti salassa, jos ajattelen hyötyväni niistä joskus vaikkapa bisnesmielessä. Mutta toisaalta vaate- tai asustesuunnittelu ei ole tähtitiedettä ja piirtämistäkin pystyy kuka vaan harjoittamaan. Monet ideat ovat yleismaailmallisia ja joku voi ajatella ihan samanlaisia juttuja jossain päin maailmaa ja toteuttaa ne ennen minua. Jos joku näkisi nyt niin paljon vaivaa, että lähtisi kopsailemaan minun juttujani, niin toivoisin, että hän tekisi ne paremmin :D eikös sitä sanota, että kopiointi on suurin kunnianosoitus tai jotain...

6 kommenttia:

marsu kirjoitti...

Wau! Kaunis mekko ja hyvä kangaslöytö :)

Desthea kirjoitti...

Aivan ihana kangas. :) (vähän hölmö lyhyt kommentti mutta en just nyt saa jäsenneltyä ajatuksiani ton enempää, heh..)

blandad. kirjoitti...

marsu & desthea: Eikö ookin ihanana kangas! Ensin ajattelin onko vähän lapsekas, mutta hyvin tuo taipui mekoksi. Aina ei tarvitse olla niin vakavaa ja pelkistettyä.

Unknown kirjoitti...

Hyvää työtä ja todella kaunis.

Madam B.C. kirjoitti...

Ihana kuosi tuossa mekossa :) olisi niin kiva nähdä tuo sinun päällästi asustettuna, mutta yritän nyt käyttää vain mielikuvitustani :)

Tuo loppukirjoituksesi on niin täyttä totta, voin yhtyä ihan kaikkeen samaan mitä sanot. Entisessä blogissani tuli pari kertaa vastaan tilanne, että juttujani ja ideoitani oli kopsittu oman käden oikeudella nii että ne on esitetty omina tai "vain tuolta jostain nähtynä" vaikka hyvin on niillä ollut tiedossa että minultahan ne on matkittu. On se ihme että mm.linkitys on niin vaikeaa joillekin, kunnia tekijöille prkl.

blandad. kirjoitti...

leena: Kiitos :)

Madame B.C.: Heh, vieroksun kameraa niin kovasti että en mitenkään mielelläni sen eteen mene. Mekon kanssa käytin mustaa lyhythihaista neuleboleroa, mustia legginsejä ja mustia, korkeakorkoisia nahkanilkkureita. Kaulassa taisi olla joku simppeli koru.
En ole itse suoranaiseen kopsailuun törmännyt ja hyvä niin. Kuten sanottua, parhaimmat ideat pidän itselläni ja blogissa nähdään sellaisia yleispäteviä juttuja. Tiedostamatonta kopsaamista varmasti harjoitan itsekin, mutta pyrin välttämään kenenkään suoranaista kopsaamista. Omat jutut ja oma tyyli suotakoon kaikille ja kunnia sille jolle se kuuluu.