12.10.2010

Kirjoneulekaunokainen

Kirjoneuleet ovat aina ihania. Jokin niiden perinteikkäässä ulkomuodossa viehättää, mutta toisaalta niissä on usein jotain graafisen hienoa. Ei siis ihme, että Espritin punavalkoinen kirjoneule näyttää aivan erityisen ihanalta.Me likes... nope, me loves!


Toisaalta myös mustavalkoinen on erittäin hieno. Rakkausneule! Ainoa este suhteellemme on hieman kallis hinta. 70€ neuleesta, jonka materiaalista suurin osa on akryylia... (76% polyacrylic , 12% wool , 12% wool (alpaca) ). Neuleissa tekokuidut lisäävät yleensä kestävyyttä, mutta kokemukseni akryylista on... ei niin hyvä. Nukkautuu helposti, pahimmillaan imee itseensä hikeä... yök. Pitäisi päästä hiplaamaan, hyvänoloiset keinokuidut kun tunnistaa parhaiten kokeilemalla. Espirtin tuotteista minulla on sen sijaan hyvä mielikuva, ainakin niiden muutaman suhteen jotka itse omistan.

Mutta on se vaan niin nätti!

kuvat ja infot Esprit

4 kommenttia:

tuitui kirjoitti...

aaaa miten ihana toi punainen! TAHDON! harmi noin suolainen hinta... mut kai se pysyis sit hyvänä tyyliin vuosia?

blandad. kirjoitti...

No nii-in, kun ei siitä ole takuuta että pysyykö vai ei. Kiva maksaa 70€ jos se alkaa nyppääntyyn muutaman käyttökerran jälkeen.

adelheid kirjoitti...

Akryyli on kylmemmillä ilmoilla ihan tajuttoman sähköistä! Eikä materiaali loppupeleissä esim. maadu kun paita on vihdoin käytetty loppuun (eli ei kehtaa enää pistää päälle niiden kamalien nyppyjen takia, eikä kukaan sen takia enää osta sitä kirppariltakaan jatkokäyttöön...). Toisin kuin villa, joka luonnon tuotteena maatuu. Villa on muuten näistä kahdesta materiaaleista se joka imee itseensä sitä hikeä ja ylipäänsä kosteutta, ei akryyli. Hajusta pääsee eroon ahkeralla tuuletuksella ja pesun yhteydessä (tarvitsee pestä ainoastaan oikeasti likaisena, tahraisena) etikkahuuhtelulla. Akryylistä ei lähde hajut kuin pesulla, jotka vain edesauttaa sitä nyppyyntymistä... -Sanoisin että ellei neule ole vähintään 80% villaa, voi sen jättää kaupan rekkiin roikkumaan jonkun muun höynäytettävän ostettavaksi.

blandad. kirjoitti...

Adelheid: Mulla on ollut joitain 100% akryylia olevia neuleita ja kainaloissa sellaiset hikipinttymät, ettei ne enää lähde pesussa. Tähän vedoten siis :D Villa onkin siitä ihana, että se puhdistuu tuulettamalla, esim. kun talvella laittaa ulos pakkaseen. Yks hyvä on myös lumipesu, jos sattuu olemaan lunta. Pesin viime vuonna villasukkia lumessa :)

Mulle riittäisi, jos tuotteessa olis edes puolet villaa, sellaisista tuotteista hyviä käyttökokemuksia ja hinta köyhemmällekin mahdollinen. Mut esim. kuvan neuleessa 24% tuntuu todella vähäiseltä.