22.1.2011

Mulberry rtw spring 2011

Kun nähtävästi tämä talvi leikkii "eipäs-juupas"-leikkiä tällä hetkellä, on mukavampaa siirtää jo ajatuksia tulevaan kevääseen. Pyrin osittain tietoisesti, osittain vahingossa välttämään Style.comin mallistoesittelyjä, mutta satunnaisesti on hauskaa perehtyä johonkin tiettyyn mallistoon. Olen hakenut kevätinspistä ja samalla ihastellut muutamaa mallistoa, joita ajattelin fiilistellä täälläkin.

Mulberryn ready-to-wear ss2011 kevätmallistosta vastaa Emma Hill. Yleisilme on kepeä ja naisellinen, vähän tyttömäinenkin.  Värit ovat ihania (mm. persikkaa, luumua, hentoa vaaleanpunaista- ja sinistä, sähkösinistä) ja fiilikset vievät 1940- ja 1950-luvulle, ehkä vähän 1960-luvun alkuunkin. Materiaaleissa on denimiä, silkkiä, sifonkia, puuvillaa, nahkaa. Vyötärölinja on korkealla, olkapäät pehmeän korostetut, helmat polvi- tai pohjepituisia.

 Denimmekko on ihanan rento ja vaalea sininen sopii hyvin yhteen vaaleanruskean nahan kanssa. Vajaamittaiset, leveälahkeiset ja korkeavyötäröiset housut näyttävät yllättävän raikkailta niukan paitapuseron kanssa. Persikkainen väljä trenssi on hauska ja mukavan vähäeleinen.
Vajaamittaiset jakut näyttävät hauskoilta, varsinkin kapea nahkavyön ja suoran hameen kanssa. Baby blue näyttää yllättävän raikkaalta.
Suoralinjaiset mekot näyttävät hyvältä, mekon juttu on joko kuosissa tai struktuurissa. Pohjemitta on myös kiva ainaisten minimekkojen sijaan.
Luumunvioletti näyttää hyvältä myös kevätkaudella, vaikka se usein mielletäänkin syksyn väriksi. Mokkanilkkurit näyttävät ihan törkeän hyvältä kyseisessä sävyssä. Sähkönsininen haalari on jotenkin tosi disco. Rusettimekko on hellyyttävä.

Mallisto ei ehkä kokonaisuudessaan tarjoa mitään räjäyttävää uutta suuntausta, mutta kaupallisuudestaan huolimatta se ei ole tylsä. Ja toisaalta ready to wearin tarkoitus on esitellä nimenomaan sitä kaupallista puolta. Vaihtelua ja toistoa on sopivassa suhteessa, mutta kokonaisuus ehjä. Itseäni aina ilahduttaa, kun tehdään tietoisesti kauniita ja käytettäviä vaatteita, ja istuvampi linja näyttää hyvältä pitkään jatkuneen väljän linjan jälkeen. Mallisto palvelee varmasti hyvin kohderyhmäänsä ja sopii monen ikäisille daameille. Mulberryn osaaminen on ollut ensisijaisesti laukuissa, mutta vaatteetkin vakuuttavat.

P.s. Ei kannata ottaa ihan kovin vakavissaan tyylianalyysejani, ei tässä ole nyt tarkoitus harrastaa mitään terävää muotijournalismia :D

Ei kommentteja: