4.2.2011

Marc Jacobs rtw ss 2011

Marc Jacobsin tulevan kevään mallisto aiheutti itsessäni pienoista hämmennystä. Yleisesti ottaen Jacobsin tyyli on itselleni jonkin verran tuttua ja turvallista, aina laadukasta, tyylikästä ja sopivan retrohenkistä - tarkoittaen siis että Jacobsilla on taito poimia menneiltä vuosikymmeniltä pieniä, hyviä yksityiskohtia, jotka toimivat aina. Marc Jacobsin mallistoissa on yleensä aina hyvä ote, tietynlainen reippaus ja mukana on usein vähän huumoriakin.

Ensiksi ihastuin väreihin ja niiden yhdistelmiin, niistä tuli mieleen mehukkaat, kypsät hedelmät, vähän näin kömpelösti ilmaisten. Pohdin kuitenkin linjojen runsautta, mittasuhteita... vaatteet näyttävät jotenkin isoilta. Malliston fiilis on hyvin 1970-lukulainen ja jotenkin vaatteista, hatuista ja asuisteista tulivat mieleen barbinvaatteet. Toisaalta monet asukokonaisuudet tuovat mieleen nuoren Jodie Fosterin ja hänen roolihahmonsa  Taksikuskissa, toisaalta stailaus , värit, ruusukkeet ja liehuvat helmat tuovat mieleen Caribian-risteilyn. Jos mallistokokonaisuus tuntuu yhdellä kertaa a bit too much, on joukossa kuitenkin hyviä vaatekappaleita, jotka toimivat myös itsenäisinä osina. Olen kuitenkin sitä mieltä, että monesti joku, mikä aluksi näyttää oudolta, on lopulta jotain oikeasti hyvää.

Okranvärinen housupuku näyttää Mao-puvulta, mutta on hyvällä tavalla skarppi ja pehmeä samanaikaisesti. Vyötärö on korkealla ja takin helmaa on vähän kellotettu. Kietaisumekossa on korostetut olkapäät ja kapea, mutta pehmeä linja. Ohut maksimekko muistuttaa entisaikojen yöpaitaa, valtava helma suurine taskuineen liikkuu hienosti.


Satiininen pikkujakku ja istuvat lappuhaalarit, suuri olkihattu ja kaulassa ruusuke. Niin överi, että tästä on pakko tykätä. Optinen kalsarikuosi on jotenkin ällö ja kiehtova yhtä aikaa. Lohenpunainen ja sinapinruskea mekko on runsas ja nukkemainen mallin kaunista kampausta myöten, mutta jotenkin vaan tuo väriyhdistelmä toimii.


Runsautta runsauden perään. Punasävyä on vaikeaa määritellä, mutta kaunis se silti on. Lohenpunainen tönkköröyhelötakki on taas ihanan nukkemainen, mutta vaatii kaveriksi jotain pientä ja niukkaa. Mustat korkeavyötäröiset housut ovat kauniit ja napamittainen espanjalaishenkinen röyhistoppi toimii, Barbeillani oli kaksi samanlaista hattua kuin tässä mallilla :D


Shortsit ja pusero-yhdistelmä on helppo omaksua,shortsit ovat lyhyet, mutta sopivan väljät. Ohuen ohut silkkimekko on uhkeine sävyineen kaunis. Raidallisessa mekossa on taas jotain leikkisää, runsautta ja läpikuultavuutta samaan aikaan.

Mustat korkeavyötäröiset ukkohousut ovat aina tyylikkäät. Halterneck-toppiin ja platokorkoihin yhdistettynä fiilis on kuin 1970-luvun discosta. Luumunvärinen yksiolkaiminen mekko on tosi kaunis. Kietaisuhameita on näkynyt siellä ja täällä, ilmeisesti niiden paluuta yritetään pikku hiljaa. Paljettipalmupusero on aika hauska.

Kokonaisuus on lopulta hyvinkin tunnistettavaa Marc Jacobsia, ja pidän siitä että Jacobs tekee omia valintoja. Mallistojen suunnittelussa on helppo jumahtaa siihen samaan kastiin, jota monet tekevät - turvalliseen ja ns. "vakavasti otettavaan" - mutta toisaalta miksi olla niin kuin muut, kun voi olla jotain paljon enemmän.

Kuvat ja koko mallisto Style.com /Monica Feudi/ GoRunway.com

3 kommenttia:

Peps kirjoitti...

Noi on kyllä tosi barbimaisia! Noihin sopis hyvin ne Cindyn kengät, mitä katottiin Hennesissä. Jospa 70-luvu barbilook syrjäyttää vihdoin rokkilookin?

Noi on niitä harvoja tän kevään mallistoja, mistä mä tykkään. Vaikka en tiiä käyttäisinkö mitään noista vaatteista silti :D

blandad. kirjoitti...

Joo niin muuten sopis! Ja olispa ihanaa, jos kaikkialla alettais hehkuttaa rehellistä sevaribarbi-lookkia eikä ainaista rokkihenkisyyttä :D

Eveliina kirjoitti...

Raitamekko LÖÖÖÖV!