30.3.2011

All those pretty things made my head so dizzy

Trendsales.fi -sivusto julkaisi viime viikolla kaikille avoimen suunnittelukilpailun, josta voi lukea tarkemmin täältä. Osallistumisohjeet ovat yksinkertaiset ja palkintona on yhteistyömallisto tanskalaisen Kaos-merkin kanssa. Kilpailuaikaa on 21.4. asti ja palaan aiheeseen vielä myöhemmin, mikäli vain muistan ja ehdin, mutta käykää ihmeessä osallistumassa.
Kilpailun lanseeraustilaisuus järkättiin Griffin & Co:n showroomilla ja pääsimme myös samalla tutustumaan muutamiin Griffinin edustamiin merkkeihin ja tulevan syksyn juttuihin.

 Modströmin kesää 2011


Modström on tanskalainen merkki, tyylillisesti naisellisia ja moderneja käyttövaatteita, jotka sopivat niin työhön kuin vapaa-aikaan - trendikkyyttä unohtamatta. Ensi syksyksi Modström lupaa mm. kirjoneulekuvioita, sinapinkeltaista, vintagehenkistä naisellisuutta ja sporttista ysäriä. Pidän siitä ajatuksesta, että Griffinillä halutaan "suojella" merkkejä, eikä niitä tuputeta joka paikkaan, jotta ne säilyisivät tuoreina ja raikkaina pidempään kuin parin malliston ajan. Modström on yksi sellaisista merkeistä.

 "Pussy bow" eli kauluksesta solmittava rusetti on yksi syksyn kuumista jutuista ja oma ikilempparini. Kuvan puserossa on myös herkullisen geometrinen kuosi.
 Näistä helminapeista tulee mieleen oma mummoni... ihanat!

Nümph tulee myös Tanskasta ja sen perustamisidean taustalla oli tanskalainen liikemies, joka kokosi yhteen muutamia tyttöjä ja kannusti heitä suunnittelemaan omannäköistään vaatemerkkiä. Nümphillä ei seurata trendikirjoja orjallisesti vaan pyrittään keksimään mielenkiintoisia juttuja omasta päästä ja käyttämään aina värejä, erilaisia printtejä ja kuoseja. Nümphin suunnittelijat mm. kiertävät vintagekaupoissa poimimassa ideoita ja tuovat ne sitten tähän päivään.
Olin pyytänyt seurakseni pari neitiä, joista toinen tunnustautuu Nümph-faniksi. Ja kyllä neidillä aika innostunut ilme olikin tulevan syksyn rekkejä pläräillessä.
Nümphin vaatteissa pyritään säilyttämään tietynlainen leikkimielisyys ja naiveus, niin tyttömäisten vaatemallien kuin hassujen printtien muodossa.
Printit piirretään käsin, jotta niissä säilyisi kädenjäljen ainutlaatuisuus.

Tutuistumme myös saksalaiseen George, Gina ja Lucy laukkumerkkiin, jonka laukuille on ominaista omata kymmeniä erilaisia yksityiskohtia. Laukkujen hintahaarukka lähtee parin sadan tienoilta ja materiaaleina on käytetty kuvan nahkalaukkujen lisäksi myös erilaisia kankaita. Omaan makuuni laukut ovat aika "monitapahtumaisia", vaikka kuvassa herkullisen värisiä yksilöitä onkin!

Griffinillä edustetaan Friis & Companya, johon pääsin tutustumaan paremmin viime vuonna. Friisin edustaja järkkäsi tilaisuuden osanottajille leikkimielisen kilpailun, jossa piti valita omaa luonnetta ja tyyliä kuvastava laukku. Kaikkien yllätykseksi saimme lopulta valitsemamme laukut ihan omiksi! Oh joy! Seuralaisteni ilmeet olivat lähinnä järkyttyneitä, mutta esimerkiksi toisen neidin entinen laukku oli jo hajoamispisteessä, joten uusi tuli kuin tilauksesta. (Omasta valinnastani lisää myöhemmin...)

 Paikalla oli myös mahdollisuus ostaa mallikappaleita edullisesti, mutta minun piti nyt säästellä... ihana africamama-henkinen mekko herätti pieniä sydämentykytyksiä kaikenkirjavalla kuosillaan. Harmi etten yhtään muista merkkiä...

 Muotiblogiviidakossa seikkaillessa joskus saattaa unohtaa, että mitä niillä showroomeilla ihan oikeasti tehdään kaiken sen bloggaajien kestityksen ohella - kovasti töitä edustettujen tuotemerkkien hyväksi. Lyhyesti prosessi menee jotenkuten niin, että kauppojen sisäänostajat voivat vierailla paikalla katselemassa mitä tuotteita ottaisivat myyntiin. Tästä johtuu pitkälti se, miksi myynnissä saattaa olla vain osa mallistosta - sisäänostaja ei usko vaatteen myyntipotentiaaliin. Showroomeilta haetaan myös vaatteita kuvauslainoiksi ja toki sitten joskus kestitään lehdistöä ja bloggaajia. Joskus hieman harmittaa, että showroomeilla ramppaavat bloggaajat eivät aina jaksa kuvata siellä näkemiään tuotteita, vaan keskittyvät seurustelemaan ja syömään. Itseäni ainakin kiinnostavat ensisijaisesti tuotteet ja niiden taustatarinat, vaikka täytyy myöntää että Griffinillä tarjoillut salaatit olivatkin superhyviä.

 Kiitos vielä Pepsille ja Nooruskalle seurasta, oli kivaa!

3 kommenttia:

June kirjoitti...

No nyt saan kommentoida, Blogger oli äsken ihan tyhmä.

Toi monitapahtumainen on ihan paras sana, aion ottaa sen käyttööni tästä lähtien :D Modström vaikuttaa kiintoisalta, täytyy laittaa nimi muistiin. Etenkin kirjoneuleet kiinnostaa aina. Muistatko, millasia materiaaleja heillä oli?

blandad. kirjoitti...

heh, käytetään usein kaverin kanssa sanaa "monitapahtuma" esim. vaatteesta tai laukusta tms. etenkin jos on ihan hirveesti kaikkee asiaa yhdessä jutussa.

En muista Modströmin matskuista, veikkaan että sekoitekankaita, puuvillaa, viskoosia...? Neuleet on varmaan sekalaatuisia. Hintataso on sellainen keskiluokkainen.

Salka kirjoitti...

Monitapahtumainen onkin todella mainio sana ja todellakin, laukut ovat liian monitapahtumaisia minun makuun :D