11.5.2011

Onnea Linda!

Suomen Muodin huipulle kakkoskausi huipentui eiliseen finaalijaksoon ja voiton vei Linda Sipilä.
Lindan mallistoa kehuttiin dramaattiseksi, puhuttelevaksi ja teknisesti taitavaksi ja se olikin omasta mielestäni kaunein ja persoonallisin finaalimallistoista.


Linda oli saanut inspiraation mallistoonsa Schindlerin lista -elokuvasta, jonka syvä tematiikka kosketti häntä kovasti: elokuvan herkkyys ja vahvuus, toivo ja epätoivo vuorottelevat synnyttäen voimakkaan jännitteen ja kontrastin mallistossa. Lehdistötiedotteen mukaan " Mallistossa tarina etenee dramaattisten mustien asujen kautta vaaleampiin kokonaisuuksiin tiivistyen lopun lintumaisessa luomuksessa, joka vertautuu sodan loppumiseen ja vapautumiseen." Aihemaailmaltaan elokuva on rankka ja kertoo lähihistoamme surullisimmista ajoista, mutta mielestäni Linda osasi koota kauniisti elokuvan draaman kaaren, tehdä siitä oman näköisensä, kauniin, mielenkiintoisen ja modernin.

Linda on valmistunut vaatetusalan artenomiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta 2006 ja suorittanut jatko-opintoja Central Saint Martins College of Art and Design -koulussa Lontossa. Palattuaan Suomeen hän perusti Sipilä-mallistoa valmistavan yrityksen 2009. Lindan tavoite on alusta lähtien ollut oman malliston vieminen kansainvälisillä markkinoille. Muodin huipulle -ohjelmaan osallistuminen oli hänelle mahdollisuus tuoda esille monipuolista osaamistaan ja kokeilla vapaampaa suunnittelua ja saada siitä palautetta. Ohjelman tiukat aikataulut pakottivat nopeisiin ratkaisuihin ja luottamaan omiin kykyihin.

Mielestäni ohjelmaformaatin kultainen tavoite onnistuu parhaiten juuri silloin, kun voittaja kokee kilpailun auttaneen häntä urallaan eteenpäin ja tuovan hänelle jotain uutta. Katsojan näkökulmasta tämä kausi oli hivenen tylsä ja hankalasti seurattava monin puolin, mutta Lindan  panos kilpailua kohtaan oli ihastuttavaa katsottavaa. Linda pääsee nyt promoamaan omaa tekemistään ja mallistoaan ja tuo varmasti uutta näkemystä suomalaiseen suunnitteluskeneen.

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Mä en ole itse vielä ehtinyt katsoa tota finaalia, mutta spoilaantuminen ei haittaa, kun olen melkein koko kauden tiennyt että Linda tulee voittamaan. Ja jos Linda ei olisi voittanut, olisi koko homma ollut ihan vääryys.

Samaa mieltä olen tästä kaudesta, jotenkin tosi hankala katsottava, ja multa vähän kiinnostuskin lopahti. Alku oli parepi, ja sitten läsähti. Harmittaa että haasteet oli sellaisia, ettei kilpailijat päässeet oikeasti näyttämään kykyjään.

Ehkä ensi kausi on parempi.

blandad. kirjoitti...

tervehdys kaima ja pahoittelut loppuratkaisun spoilaamisesta, ajattelin että koitan kerrankin olla ajankohtainen tämän asian kanssa:)

Ohjelmasta olisi paljonkin kritiikkiä esittävänä, mutta pääasia on että voittaja tulee varmasti hyötymään voitostaan toivomallaan tavalla. Silloin tulee fiilis, että ohjelma oli jotain muutakin kuin nopeasti tehtyä viihdehuttua, vaikka se sellaiselta suurimmaksi osaksi näyttikin.