22.9.2011

Halki tuhannen savuisen salongin, neiti tanssii charlestonin askelin

Kävin viime viikolla tutustumassa KappAhlin tulevaan Vintage Stories -mallistoon. Tässä mallistossa teemana on ollut 1920-luku. "Meitä on inspiroinut TV-sarja Boardwalk Empire. Sarja sijoittuu kieltolain aikaiseen Atlantic Cityyn, jossa glamouria tihkuvat klubit ja savuiset salongit olivat kiellettyjä huveja. Naiset olivat pukeutuneita väljiin mekkoihin, joita koristivat kauniit yksityiskohdat ja jotka oli leikattu mukavan istuviksi", kertoo KappAhlin designpäällikkö Carina Johansson lehdistötiedotteessa.

Mallisto oli laitettu esille Hotelli Seurahuoneen Bar Socikseen, joka olikin ihan uskomattamon magee paikka!

Vintage Stories -malliston lisäksi esittelyssä oli KappAhlin juhlasesongin mallistoa.

Vintage Stories -mallisto sisältää ohuita ja kevyitä sifonkimaisia kankaita, kivihelmikirjailuja, paljetteja, pitsejä, hapsuja, päällystettyjä nappeja, pliseerauksia jne. Värit ovat murrettuja. Kankaiden läpikuultavuudella on leikitelty.
Mallistoon kuuluu myös kauniita asusteita, mm. sulkakoristeinen otsapanta, joka täytyy kyllä ehdottomasti hankkia, niin hieno!Musta pitsipaita oli yksi suosikeistani, lintukuvioinen pitsi on superkaunis!

Kamera heitti näköjään lisää kiiltoa peliin, mutta luonnossa samettimekko on mattapintainen. Tykkäsin kovasti väriyhdistelmästä, tätä mekkoa voisi käyttää arjessa ja juhlassa vain asustamalla sitä eri tavoin.


Vintage Stories -mallistot ovat olleet mielenkiintoisia ja kauniita, mutta tämä mallisto tuntui erityisen onnistuneelta monessa suhteessa: 1920-luvun henki on ajankohtainen, selkeät mallit sopivat monen ikäiselle ja kokoiselle naiselle ja vaatteet ovat kauniita ja hyvin toteutettuja. 

Pidin myös ohuista ja koristelluista yläosista, niillä saa muutettua perusmallistenkin mekkojen fiilistä juhlavammaksi. Mallistosta voi halutessaan hankkia vain yhden osan, mutta se on silti monikäyttöinen ja yhdistelvissä monen muun jutun kanssa.

Esimerkiksi tämä vaaleanpunainen ohut, hieman takkimainen pusero näyttäisi varmasti hyvältä ihan farkkuihinkin yhdistettynä.


Juhlamalliston vaatteet sopivat myös Vintage Stories-malliston kanssa yhteen. Punainen frillamekko oli upea, edessä on kauniit, syvät halkiot.

1920-luku on taas varsin trendikästä ja vintagefiilistelijöiden suosiossa se on ollut aina, dekadentin ilmapiirinsä ja esteettisyytensä vuoksi. Vintage Stories on tässä suhteessa mielestäni hyvin kaunis ja onnistunut mallisto kaikenkaikkiaan. Suosittelen, että 1920-lukufanit ovat valppaina, kun vaatteet saapuvat KappAhlin liikkeeisiin marraskuun alussa. Monta kaunista mekkoa ja puseroa, jotka tuntuvat myös kovin ajankohtaisilta ja toisaalta ajattomilta.

P.s. Broadwalk Empire on muuten itselleni tuntematon sarja, mutta aion todellakin ottaa siitä selvää!

5 kommenttia:

Peps kirjoitti...

Nättejä vaatteita. Mut mites noi materiaalit, oliks niistä mihinkään?

nooruska kirjoitti...

Nuo vaatteet on ihkuja voisin sit vähän shopauttaa ku tulevat ;-)

ja Boardwalk Empire on aika laadukas sarja, suosittelen.

Pilvi kirjoitti...

Uuh.
Milloin nämä olivatkaan tulossa myyntiin?
Silmäni ovat niin tokkurassa, etten rekisteröinyt mahdollista tietoa tekstistä... ;)

Vimps kirjoitti...

Vitsi nää näyttää hyviltä! Ja tuoltako se turkoosi höyhenkoriste hiuksiini löytyykin, olen etsinyt sellaista jo vuoden ja juuri tuossa värissä! Kiitos siis vinkkauksesta!

blandad. kirjoitti...

Peps: Matskut oli ok, perussettiä, sekoitteita muistaakseni. Yksityiskohdat kauniista ja hyvin tehtyjä.

Nooruska: joo, kovin nättejä ovat. Pitää ottaa siitä selvää pian.

Pilvi:marraskuun alussa tulevat myyntiin.

Vimps: kuvien värit voi vähän heitellä, mutta kauniita nuo sulkakoristeet kyllä olivat.