27.2.2012

Favourites of the Oscars 2012

Oscar-kekkerit taitaa olla päivän kova sana. 
Pukuloisto näyttää menneen perinteisellä linjalla, ehkä hieman yksinkertaisempaa ja pelkistetympiä linjoja. Vintageviittauksia 1930- ja 1940-lukuihin, hieman fiftarilla höystettynä. Yllättävän paljon hihallisia asuja, mikä on piristävää hyvin pitkän hihattoman "kauden" jälkeen. Yksityiskohdat karsittuja minimiin, kokonaisia paljettipintoja, paljon laskostettua sifonkia. 

Omia suosikkejani...

 Raskasta loistoa
 
Hollywoodin Barbie ja Ken, Brad Pitt ja Angelina Jolie, jonka puku oli Atelier Versacen käsialaa. Puku näyttää mustalta silkkisametilta, laskostettua ja hieman raskasta vaikutelmaa on kevennetty korkealla halkiolla. Kaunis puku, joskin aika "turvallinen" valinta.

Jessica Chastainin puku on Alexander McQueenin ja tuo arvokkaaseen juhlaan bysanttilaista loistoa. Upea pukuvalinta, mutta ehkä hiukset olisi voinut laittaa eri tavalla?

 Meryl Streepin Lanvinin glitterkultainen puku on erittäin kauniisti muotoiltu ja sopii kantajansa tyyliin upeasti.


Keskipiste kohdallaan
 Octavia Spencerin puku on kaunis. Tadashi Shojin vaalea hihallinen iltapuku on kevyesti laskostettu ja vartalon kauniit muodot on saatu kohdilleen ohjaamalla laskostuksen keskipiste vyötärölle eli vartalon kapeimmalle kohdalle.

 Jennifer Lopezin pukua ehdittiin jo arvostella huonoksi valinnaksi, mutta minun mielestäni se on onnistunut ja kantajansa tyyliin sopiva . Zuhair Muradin puvun "keskipiste" on taas viety kapeimmalle kohtaa ja muodot tulevat näin kohdilleen. Hihojen avarrukset vievät katseen ylävartalolle ja tasapainottavat perinteisen kaunista päärynävartaloa.

Ihanat punaiset
 Emma Stonen puku on Giambattista Vallin. Syvän punainen väri on kaunis ja tykkään tuosta kaulalle asettuvasta rusetista. Ohut sifonki tekee puvusta kevyen, vaikka määrällisesti kangasta onkin paljon.

 Michelle Williamsin Louis Vuittonin puku on hänen tyylilleen sopiva, hieman leikkisä, romanttisen tyttömäinen ja trendikäs lantion "peplumia" myöten. Oranssiin taittava punainen on kaunis ja puku näyttäisi olevan sifonkia jota on "kerrostettu" ja näin saatu siihen rakennetta.

Voittoisat valkoiset
 Milla Ihana Jovovichin upea valkoinen puku on Elie Saabin. Skarppi olkain/hiha ja linjakas muoto tuo modernia ulottuvuutta muuten naiselliseen helmi- ja paljettikirjailtuun pukuun. 

 Rooney Maran tyyli on hieno yhdistelmä klassista vintagea ja modernia minimalismia. Kevyt valkoinen puku on Givenchyn.

Gwyneth Paltrow näyttää upealta pelkistetyssä Tom Fordin puvussa, johon kuuluu skarppi viitta. Tässä on taas kyse kokonaisuuden osaamisesta: kantaja on pitkä, suoravartaloinen ja "kulmikas", jolla pelkistetty ja suoralinjainen puku toimii. Koruvalinnat ovat myös erittäin onnistuneet.


P.s.

Ei kommentteja: