23.2.2012

KappAhl Vintage Stories keväälle 2012

Kävin viime viikolla tutustumassa KappAhlin kevätmallistoihin. Juttua riittää parinkin postauksen verran, nyt keskityn tulevan kevään Vintage Stories -mallistoon, jota on inspiroinut aasialainen hienovarainen glamour. 

Kevään 2012 Vintage Stories mallisto on naisellinen ja kevyt. Vintagefiilikseltään sijoittaisin sen 1920- ja 1930-luvuille. Linjat ovat väljiä, mutta kevyet materiaalit kuten sifonki ja kreppi tekevät kokonaisuudesta ilmavan. Vaatteiden printteinä on käytetty japanilaisesta taiteesta tuttuja ruusuja ja lintuja, värisävyt ovat täyteläisiä pastelleja yhdistettynä valkoiseen ja mustaan. Mallisto on romanttinen, mutta kuitenkin jotenkin hienovaraisen kaunis japanilaiseen tapaan.

Malliston avaintuotteeksi mainitaan ensimmäisessä kuvassa näkyvä kaftaanimainen mekko, mutta itse nostaisin esiin myös mustapohjaisen kuvioidun jakun sekä vaalean kreppihihaisen puseron. Jos mallistosta pitäisi valita vain yksi vaate, päätyisin juurikin tuohon kreppihihaiseen puseroon sen monikäyttöisyyden takia. Lisäksi se on trendikäs, mutta selkeästi omannäköisensä vaate. Ja erittäin kauniskin.
 Mallistoon kuuluvat myös väljät mustapohjaiset housut, jotka ovat kauniit, vaikka en erityisemmin sivuhalkioista pidäkään. Jos hankkisin nämä, ompelisin halkion ehkä kiinni. Housujen kuosi on kuitenkin hyvin kaunis ja näissä on jotain iätöntä, luulisin että moni housujen ystävä löytää näistä tulevan kesän ehdottoman juhlavaatteen.


Kevään Vintage Stories on, jälleen kerran, onnistunut ja kiinnostava kokonaisuus. Vaatteet ovat kauniita ja työstettyjä ja niitä voi yhdistellä muihinkin tuotteisiin - esimerkiksi mainitsemani kreppihihainen pusero näyttäisi hyvältä farkkujen kanssa. Asustepuolella on käytetty mustia helmiä ja pikkulaukussa on puinen "klipsilukko", joka tuo siihen kivasti modernia fiilistä. Lisäpisteitä antaisin vielä kuoseista, joiden asettelua ja kokonaisvaikutelmaa on selvästi harkittu ja mietitty. (Mallistollisesti ajatellen olisin vielä lisännyt kokonaisuuteen mustapohjaisen kuvioidun kietaisumekon, jossa olisi ollut lyhyet kimonohihat.)

Kevään 2012 Vintage Stories -mallisto saapuu myymälöihin huhtikuun alussa.

2 kommenttia:

Sari Kotokunnaalta kirjoitti...

Ihanan herkkiä vaatteita. Itse en vaan koskaan osaa pukeutua kukkiin ja pastelliväreihin. Sitä enemmän tykkäänkin katella niitä muiden päällä.

blandad. kirjoitti...

Varpunen: tänä keväänä on ainakin hyvä mahdollisuus yrittää, jos haluat kokeilla. Puuterisia pastellisävyjä on joka puodissa tarjolla. Mutta joo, tajuan kyllä fiiliksen. Itse tykkään vaikkapa preppy-tyylisistä vaatteista, mutta itse en haluaisi edes pukeutua joka päivä vaaleaan kauluspaitaan.