25.5.2012

Näytös 2012 ja muita muotiherkkuja Yleltä

Täällä on taas kiireitä pidellyt, mutta ajattelin että better late than never muistutella tämänkin blogin puolesta Yle Teeman (jo loppuaan lähenevästä) Muotiviikosta. Yle on tarjoillut mielenkiintoisia dokkareita muotiin liittyen ja ainakin osa niistä on katsottavissa vielä Yle areenasta noin kuukauden päivät. Yksi mielenkiintoisimmista on Näytös 2012, joka kokoaa neljän nuoren suomalaisen suunnittelijan/vaatemerkin mallistot yhtenäiseksi näytökseksi, jota pääsee tänään (perjataina 25.5.) pääsee katselemaan klo 20.00. Sitä ennen esitetään Taideteollisen korkeakoulun kevätnäytös suorana livestream-lähetyksenä klo 19.00.
 Näytös 2012 eli vasemmalta Ensaemble (Elina Peltonen ja Alisa Närvänen), Saara Lepokorpi, Sasu Kauppi ja R/H (Hanna Riiheläinen ja Emilia Hernesniemi) kuva Yle.fi

Suunnittelijoista on koostettu kahden jakson verran dokkaripitoista ohjelmaa, joka valottaa prosessia ennen itse näytöstä. Suosittelen lämpimästi, mielenkiintoista ja laadukasta taltiointia tämän hetken suomalaisesta vaatesuunnittelijaskenestä. Suomi-muodin uusi aalto -jaksot katseltavissa täällä.

Muotifiiliksissä voi tänään jatkaa vielä klo 21.30 asti, kun Teema esittää leffan Coco ennen Chanelia (Coco avant Chanel). Leffa keskittyy pääasiallisesti Gabrielle Chanelin ihmissuhdekiemuroihin ennen kuin Chanelista tuli menestyvä muotitalo, mutta se on visuaalisesti raikas ja runsas ja tuo esille Chanelin ilmiömäistä inspiraatio-taitoa. 

Onneksi on tosiaan Ylen Areena, josta näitä ohjelmia voimme me maijamyöhäisetkin katsoa jälkikäteen. Itse suosittelen dokkaria Farkkujen maailmanvalloituksesta ja aion katsoa dokkarit Agnès b:stä ja Sonia Rykielistä.  Agnès b:stä innostuin jo lukioaikoina, muistan ihailleeni merkin visuaalisesti kaunista logoa ja vieraalleeni Agnès b. puodissa Pariisissakin. Sonia Rykieliä oli ihaillut muutamien vuosien ajan ja tullut siihen tulokseen, että Rykielin raidat, rusetit ja Sonia kreisi tukka ovat jotain aivan huippua.

Mahtavia ja inspiroivia katseluhetkiä!!!

Ei kommentteja: