7.5.2012

Taju kankaalla Vallilassa

Olin tänään aamulla "taju kankaalla" eli tutustumassa Vallila Interiorin syksyn 2012 mallistoon. 

Oikeastaan olin paikalla viimeisimmän projektini muodossa eli tein syksyn uutuuskankaista asuja Vallilan henkilökunnalle. Sain kankaat viime viikon keskiviikkona ja työskentelin hektisellä aikataululla torstaista sunnuntaihin. Lopulta tuli kuitenkin valmista: kolme mekkoa, kaksi miesten liiviä ja yksi laukku.

Hieno ajatus oli kuvata prosessia laajemmaltakin ja esitellä sitten sitä täällä blogissa, mutta lopulta minulle tuli niin valtava kiire etten muistanut enää koko hommaa. Toivottavasti saan jossain vaiheessa tuotekuvia.

Pressitilaisuudessa Vallila Interiorin kauniissa showroom-tilassa oli hämärää ja hieman savuista. Taustalla soi äänimaailma sekä noitarummun kumea pauke. Kutsuvieraille jaettiin pieni pussukka, jossa oli taskulamppu ja sillä sitten valaistiin kankaita. Tunnelma oli mystinen ja jännittävä! Syksyn mallisto, Taju kankaalla, on saanut inspiraatiota entisajoista, folkloresta ja fantasiamaailmasta, mutta myös urbaanista kaupunkisykkeestä ja näitä kaikkia siis päästiin fiilistelemään ihan konkreettisesti.

Taustalla soinut noitarumpu oli aitoa lappilaista käsityötä. Käsityötä on myös suunnittelija Matleena Issakainen kanikuvioinen mekko, yksi projektini tuloksista siis.

 Aamiaiseksi nautittiin hienosti teeman hengessä karjalanpiirakoita ja munavoita, savuporolla täytettyjä rieskarullia, graavilohta, katkarapupäällysteisiä hapankorppuja, täytettyjä croissanteja, mehuja, kahvia, teetä ja täytekakkua:

Kakku oli superhienosti Riina Kuikan Helsinki-kuosilla kuvioitu ja kaikenlisäksi erittäin herkullinen!

Jaffa-kuosit ovat saaneet supersuosion, eikä ihme. Vanhaa Jaffa-kuvitusta on nähtävillä nyt myös kadunvarsimainonnassa ja nuo Hartwallin Jaffa-tölkkipakkaukset ovat ihan superkivoja.

Vallilan syksyn kankaissa nähdään paljon värejä ja kuosiaiheet ovat entistä monimuotoisempia. Vallilan kuosien vahvuus on suunnittelijoiden kädenjäljissä, itse tykkään eniten juuri käsinpiirretystä jäljestä.

 Erityisesti tykkään malliston folklore-osuudesta, se tuntuu raikkaalta ja omaperäiseltä.

Matleena Issakaisen "Ompelijatar" kuosi on hauska, näkisin että tässä olisi ihan tosi osuva kuosi monen vintagefiilistelijä-ompelijattaren makuun! Ja siihen onkin  hyvä lopettaa tältä erää, olen nimittäin vieläkin ihan poikki ompelu-urakan jäljiltä! Lisää virallisia mallistokuvia luvassa pian, ansaitsevat ihan oman postauksensa.

6 kommenttia:

nooruska kirjoitti...

Pointsit otsikosta.

Munkin sydän sykkii folklorelle ja toi pupu <3.

Kuulostat muuten hieman suunnittelija Matleena Issikaisen promoottorilta tässä ;-9. (Mitkä niiden muiden nimet olikaan?!)

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Oi tuo kanikangas!!!!

Oi mutsi mutsi kirjoitti...

Harmittavasti en ehtinyt paikalle vauvakerhon takia ja aloin heti etsimään, et millaisia juttuja siellä onkaan tulossa! Noi kanit on hauskat :)

SalSaDesign kirjoitti...

Tykkäsin melkein kaikista, ihan huimia kuoseja tulossa. Vallilla jatkaa voittokulkuaan persoonallisilla, uutta henkivillä kuoseilla ja suunnittelijoilla, TYKKÄÄN! Kiitos postauksesta, olisivat muuten menneet multa täysin ohi.

June kirjoitti...

Heiiii, toi Matleenan mekko näyttää ainakin takaa ihan täydelliseltä! Joten sitten kun sun projektit hellittää (?), voisin huolia tollasella mallilla mekon..? Jos onnistuu siis. :) Ainakin yksi Fokus Fabrikin kangas löytyisi valmiina, mutta mikä ettei joku Vallilakin olisi pop. Tosin uusien sijasta taipuisin varmaankin näihin perinteisiin rakennuskantaa kuvaaviin kuoseihin.

blandad. kirjoitti...

nooruska: ajatuksena oli ottaa mallisto tarkempaa käsittelyyn, jonka yhteydessä mainita kuosien nimet ja suunnittelijat. Ja niin teinkin, siksi tästä yhteydestä ne puuttuvat. Mikäs Matleenaa promotessa kun tekee kivoja kuoseja!

norsis ja mutsi: Giant rabbit on kyllä ihastuttava!!!

SalSa: Mä oon samaa mieltä ja kiva että tykkäsit! Joskus jotain järkevääkin asiaa täällä :D