26.6.2012

Sulkamekkotemppu

Viimeisin mekkoprojektini oli, ylläri, tehdä kiva kesämekko Vallilan "sulkatemppu"-kankaasta. Nuo Vallilan verhokankaathan eivät ole mitä parhaimpia vaatekankaita, mutta asiakkaan toiveesta lähdettiin liikkelle tästä, matskuna siis yhden valmisverhollisen mitalla kangasta. 
Prosessihan etenee yleensä niin, että jutellaan asiakkaan kanssa millaisia yksityiskohtia hän haluaa, millaista tyyliä ja millaiseen käyttötarkoitukseen. 
Toiveissa oli siis yksiolkaiminen mekko, jossa laskoksia tai laskostusta yksityiskohtana. Hain kankaalle muotoa sovitusnuken päällä...
 (hahah ihana yritys feidata taustaa... but you'll get the point from here)

Sitten mietin pari mallia, joista tein nopeat (ja rumat) luonnokset ja laitoin ne sähköpostitse asiakkaalle tutkiskeltaviksi. Aikaahan näihin voisi käyttää loputtomiin, mutta tarkoituksena oli edetä suhteellisen nopeasti ja saada mekko valmiiksi parin viikon sisällä.
 
 Sovittiin, että lähdetään toteuttamaan oikeanpuolimmaista mekkoa.

Tämän jälkeen siis perinteinen kaavoitusvaihe, jonka jälkeen leikkasin yläosan ja helmat palaset. Olkainsysteemin päätin toteuttaa kokonaan muotoilemalla, koska kangasta oli vähänlaisesti enää siinä vaiheessa jäljellä.

 Sitten soviteltiin mekon osia ja vakuuttelin asiakkaalle, että kyllä tästä vielä hyvä tulee :D .

 Sovitimme vielä toisenkin kerran mekkoa, siinä vaiheessa se oli suurimmaksi osaksi jo ommeltuna lopulliseen muotoonsa. Sovituksen jälkeen vielä loppurutistus ja mekko oli valmis!
Kuvissa mekko on puettuna mallinukelle, eikä se istu sitten yhtään, mutta ihmisillehän näitä mekkoja tehdään eikä nukeille. Olkainsysteemin suhteen oli siis käytettävissä hieman naftisti kangasta, joten joudun rakentamaan sen hieman eri tavoin kuin olin ajatellut. Muutoin mekko vastasi hyvin suunnitelmiani ja voin sanoa olleeni tyytyväinen lopputulokseen. Yläosa istui loistavasti ja mekko näytti hyvältä omistajansa päällä.

3 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Tykkään todella paljon tuosta kankaasta, sekä mekon mallista. Ihana! (:

blandad. kirjoitti...

Kiva että tykkäät! Kangas on kivaa kyllä... ja mekko malliltaan kesäinen :)

Vimps kirjoitti...

Siitä tuli tosi hieno! Mielettömän upea. Kelpais mullekin tuollainen kesämekko, ja mä en yleensä edes pidä vain yhden olkaimen omaavista mekoista.

Sitä paitsi mun mielestä tuollainen jäykempi verhokangas sopii hienosti tuohon malliin nimenomaan laskosten takia: ne tulevat hyvin esille. Tykkään, todellakin!