9.7.2012

Fit founds

Eli ne Garage salet. Varsin hieno idea, siis että monta yritystä järkkää saman katon alla myyjäiset yhtä aikaa. Itse keskityin lähinnä Ivana Helsingin juttuihin ja tein omat hankintani sieltä.
Sain hienovaraisen vihjeen, että myyntiin olisi tulossa myös käytöstä poistettua rekvisiittaa ja mm. sovitusnukkeja, jotka olivat varsinainen juttu minkä vuoksi keskiviikkona myyjäisiin lähdin. Itselläni on kaverilta ikuisuuslainassa oleva sovitusnukke, joka soveltuu lähinnä koristekäyttöön sitten kuitenkin. Se on mitoiltaan muodoton pötkö eikä siihen juuri voi laittaa nuppineuloja, saati muotoilla kangasta päälle. Uutena sovitusnuket ovat kalliita ja käytettynä niitä on harvoin saatavilla. 

Siinä hän on! Vaikkakin näyttää hieman hassun lättänältä. Nukkeja oli muutamaa erilaista, itse päädyin tuollaiseen riiputettavaan malliin, jonka pohjassa on myös kolo "jalkatelinettä" varten. Se oli hyväkuntoinen ja mitoiltaan pienin, siinä 36-38. Tarpeen mukaan pientä nukkea voi hieman toppailla isommaksi, mutta isommasta ei saa pienempää ja käytännön kautta olen tullut siihen tulokseen, että pienemmällä on tällä  hetkellä käyttöä enemmän. Hinta oli superedullinen, 20€. (Tuo on siis vaahtomuovin kaltaista matskua sisältä, joka on päällystetty trikookankaalla) Ja mikä parasta, nyt kaverini saa nukkensa viimein takaisin, hahah!

Poistuin paikalta onnellisena nukke kainalossa. Kuulin, että myöhemmin myyntiin oli tullut uusia juttuja, huonekaluja ja paljon lisää ilmaistavaraa, joten uteliaisuudesta päädyin paikalle myös torstaina. Mietin, että olisin kuvannut tarjontaa, mutta tulin siihen tulokseen, että jos kuvaan, voi jälkeenpäin harmittaa enemmän. Myynnissä oli nimittäin vanhoja hienoja huonekaluja, mallinukkeja, pyörillä kulkeva rekki-hyllykkö, retrotuoleja, kaikenmoista erilaista rekvisiittaa, vaatteista puhumattakaan. Jäännöseriä, näytösvaatteita... Paola Suhosen Pertti Palmrothille suunnittelemia nahkakenkiä, Seychelles-saappaita... 20€/pari. Huh!

Päädyin spontaanisti hankkimaan pari muutakin juttua. "Where the fuck is my sailor"-malliston teepparia kiertelin kuin kissa kuumaa puuroa. Tuo printti on hemmetin hieno ja tykkäsin paidan persikkaisesta sävystä.

Lisäksi hankin samaa sarjaa olevan kangaskassin. Tuo kauppakassimalli on osoittaunut käteväksi käyttää ja kun omistaa monta kivaa kangaskassia, tulee niitä aina otettua myös mukaan.
Jälkeenpäin luimistelin hieman häveliäänä, että tuliko nyt tuhlattua liikaa. Eivät nämä Ivanan alemyynnit Hennesin aleja vastaa, mutta kaikki aiemmat Ivanan vaatteeni ovat edelleen käytössä, tykättyjä ja hyväksi havaittuja sijoituksia. Moni karttaa printtivaatteita, mutta persoonallisempi printti kestää kyllä paremmin aikaa, sanoisin.
Ilmaiskorista otin mukaan myös muutaman vanhan Collezionin. Uutenahan nuo pelkkiin näytöskuviin keskittyvät lehdet maksavat maltaita, mutta ovat ihan valtavan hyviä inspislähteitä vuosienkin kuluttua... yllättävää miten raikkaalta 2003 kauden ready-to-wear näyttääkään!

Ei kommentteja: