19.7.2012

Hyacinth Bukée (B-U-C-K-E-T)

Pokka pitää on mitä mainion TV-sarja ja Hyacinthin perin englantilainen tyyli aivan mahtava. Poikkesin Uffille, vain huomatakseni että taas viedään euron päiviä ja retromekkojen seasta löysin mahtavan Hyacinth Bukée -mekon:
 Runsas kukkakuosi, pienet puhvihihat, olkatoppaukset, piparireunainen pääntie, edessä napitus, laskettu vyötärölinja ja reilusti poimutettu helma, jossa on muuten sivutaskutkin. Helman pituus on siinä puolisääreen asti. Kadetti-leikkauksista lähtevät vielä poimutetut vyönauhat, joista saa solmittua kivan rusetinkin taakse. Hihihh. Itsehän olen tunnetusti suuri kukkakuosien ystävä, mitä enemmän, sitä parempi. Koko ei ihan täsmännyt ja malliltaan se tuntui vaativan pientä fiksausta, mutta kiikutin sen silti sovituskoppiin. Vyötäröltä napit vielä menivät kiinni, mutta tissiosasto jäi ulkopuolelle kuin tirolilaismekossa konsanaan.
Mekko oli kuitenkin niin kiva, että ostin sen ja päätin fiksata siitä sopivamman. Nykyään pyrin välttämään sellaisten kirppisvaatteiden hankkimista, mitkä vaativat jonkun verran korjaamista, koska monesti se korjaus jää tekemättä ja vaate roikkumaan kaappiin. Fiksausoperaatiot on siis aloitettava heti, jotta homma tulee myös hoidettua kun vaate tuntuu uudelta ja "jännältä".
Leikkasin aluksi hihat pois. Jos mekko olisi ollut muuten sopiva, olisi tämä operaatio riittänyt. Hihat olivat ihan kivat, mutta tuollaista kukkakuosista, runsashelmaista mekkoa ne usein "vanhentavat" ja fiiliksestä tulee varsin tätimäinen. Mekon saumat ovat kauttaaltaan tikatut, joten periaatteessa hihansuita ei tarvitse edes huolitella uudestaan, enkä myöskään itse niin tehnyt. Koska mekko oli kuitenkin yläosastaan liian pieni, päädyin suurentamaan sitä sivusaumoista. Ratkoin saumat auki, ja kiilamaisiin lisäkappaleisiin sain lisämatskua hihoista. Mekossa on monta leikkaussaumaa, joten käytössä noita lisäkiiloja ei juuri huomaa ja tuo kirjava kuosikin antaa anteeksi. Ompelin ne tosin vähän rumasti, joten siksi ei lähempää kuvamatskua....
Lyhensin helmaa myös aika reilusti, se tuntui hieman liian raskaalta. Pituutta lähti siis pois n. 10 cm ja kokonaisilme keventyi roimasti. Muutamalla pienellä jutulla mekosta tuli varsin pätevä ja kiva kesämekko, tykkään. Varmasti Hyacinthkin tykkäisi!

kuva

kuva
kuva

1 kommentti:

Salka kirjoitti...

Hyacinth on ihana! Ja tuollaiset kukkamekot, modernisoituina :)