3.7.2012

Kahvia! eli mustana, maidolla, kylmänä, kuumana

Sain ihanaa postia tässä yhtenä päivänä. Olin jättänyt yhteystietoni johonkin Pauligin kampanjaan, liekö se ollut sitten Pauligin nettisivuilla vai Facebookissa, en yhtään muista, mutta nyt sain kotiin kahvimaistiaisia! Mikä iloinen yllätys. Ihastelin pakkausta siinä määrin, että en edes raaskinut avata sitä heti... mahtavaa pakkaussuunnittelua ja hienoa markkinointistrategiaa sanoisin. Visuaalinen ilme osui ja upposi täydellisesti.


 Pakkaus sisälsi kolme kahvinäytettä, Kenyan, Mexicon ja Papua Uusi-Guinean. Kampanjassa kehotetaan etsimään uusia makupareja ja esim. Mexico-kahvia suositellaan nauttimaan Toscakakun kera.

Kaikki kolme ovat tummempia paahtoja. Kenyassa oli ihanan herukkainen ominaistuoksu ja tykkäsin siitä ehkä eniten. Mexico oli hieman makeampi, sen tuoksussa on jotain mantelimaista, karvasmantelia ehkä. Papua Uusi-Guineaa olen maistanut aiemmin, joten se jäi vielä odottelemaan erikoisempaa hetkeä.

Sattumoisin seuraavana päivänä hain postista blogin kautta testattaviksi saatuja Starbucksin Frappucino-juomia. Myönnettäköön, että olin tästä testauksesta hieman innoissani, sillä tykkään todella paljon Starbucksin kahvijuomista. Ne maistuvat vastaavista tuotteista eniten kahvilta ja myös sisältävät suhteellisen paljon kofeiinia, joten niissä on kahvin "hyvät" ominaisuudet. Kahvijuoma on kätevä, jos kaipaa nopeaa ja helppoa kahvihetkeä - erityisen käteväksi havaitsin kahvijuoman työskennellessäni myyjänä. Lyhyellä kahvitauolla suu paloi kuumaa kahvia nopeasti ryystäessä, kun taas kylmä juoma säästi aikaa. Sitä paitsi kylmä kahvi kaunistaa :D !
Miten sen nyt sanoisin nätisti... näiden kanssa piti harjoittaa kärsivällisyyttä ja itsehillintää. Starbucks Frappucino nautitaan tiukan kylmänä. Vanilla on mauista miedoin, Coffee lähimpänä kahvin perusmakua ja Mocha on maultaan kaakaomainen. Vanilla sisältää myös vähiten kofeiinia (muistaakseni 25mg/100ml, Coffee ja Mocha 40mg/100ml). Kaikissa mauissa on sama, hieman kahvikaakaomainen maku ja itse tykkäisin vähemmän makeasta, entistä kahvimaisemasta mausta. Mietinkin, voisiko makeuttaa vähentää reilusti, vai onko tämä sen tyyppinen juoma, että makeutta on pakko olla hyvän kokonaismaun vuoksi? Suosikki näistä onkin siis tylsästi tuo peruskahvi eli Coffee, jos tekee mieli vähän extraa valitsisin Mochan. Tätäkään ei ehkä kannattaisi sanoa ääneen, mutta 250ml pakkauskoko tuntui loppuvan hieman kesken :D Nam. Pidinkö? Pidin.
Sain myös paketillisen Dark Caffè Verona kahvipapuja! Jännää! Näitä en ole päässyt vielä maistelemaan, oma kahvimyllyni on rikki. Pitänee siis hieman odotella, että pääsen kahvimyllyn äärelle jauhamaan.

Tasapuolisen mainostamisen nimissä: erittäin hyvää kahvia saa ainakin La Torrefazionesta Aleksilta ja saman mestan Fratellosta Kluuvista sekä Gran Delicatosta Lönkalta ja Kämp Galleriasta. Tykkäsin myös Brooklyn Cafesta. Stockan Delistä olen hakenut monet Lattet mukaan, hyvä hinta-laatusuhde. Roberts Coffee on perushyvä, samoin Wayne's Coffee. Valitsen useimmiten juurikin Latten, monesti myös Capuccinon. Ja joskus pelkän suodatinkahvin. Juon kahvini maidolla, hätätapauksessa mustana. Sokeria lisään harvoin. En ole tosi kranttu, peruskahveena tykkään Juhla Mokasta, mutta myös Rainbow- ja Pirkka-kahviakin juon :D.

Kahvi, tuo inspiraation tuoja, lohduttaja, herättelijä, uskollinen hyväntuoksuinen ystävä. Mä tykkään susta ja lujaa.

p.s. 

1 kommentti:

2407 kirjoitti...

Namnamnam! Kävipä sinulla tsäkä :)