30.7.2012

Lasipalatsi Design Markets & Fashion Film Festival

Lasipalatsilla tapahtuu heti elokuun alussa! Jo neljättä kertaa järjestettävä Lasipalatsi Design Markets yhdistyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävään Fashion Film Festivaliin! Bio Rexissä järjestettävä design- ja muotielokuvafestivaali Fashion Film Festival (FFF) tarkastelee elokuvan, muodin ja muotoilun kiehtovaa rinnakkaiseloa. Kansainvälisessä ohjelmistossa nähdään klassikoita, dokumenttia ja uutta elokuvaa.Fashion Film Festival Bio Rexissä 2.-5.8. Lisäksi FFF vierailee KAVA:n elokuvateatteri Orionissa, jossa nähdään valikoima muotielokuvan klassikoita 7.- 19.8.  
Kuulostaa mielenkiintoiselta ja fressiltä tapahtumalta. Fashion Film Festivalin ohjelma löytyy täältä, itseäni kiinnostavat ainakin:

Entre nos mains - Into Our Own Hands (Entre nos mains)

Ohjaus Mariana Otero. Ranska 2010. Sympaattinen dokumentti alusvaatetehtaan työntekijöistä, jotka päättävät pelastaa tehtaan konkurssilta perustamalla osuuskunnan. Ompelukoneiden ääressä puhutaan pian taloudesta, tasa-arvosta ja vapaudesta. Elokuva sai parhaan dokumenttielokuvan César-ehdokkuuden.
kuva
 W.E.
Ohjaus Madonna. Iso-Britannia 2011.
Tyyli-ikonin elokuva tyyli-ikonista: toisessa ohjaustyössään Madonna kuvaa amerikatar Wallis Simpsonin ja Britannian kuningas Edvard VIII:n romanssia, joka kohahdutti maailmaa 1930-luvulla ja johti Edvardin luopumiseen kruunusta. Intensiivisten näyttelijäsuoritusten täyttämä ja visuaalisesti rohkea elokuva sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta puvustuksesta. 
kuva

Nuoret lupaukset / Bright Young Things
Fashion Film Festivalin kotimainen ilmaissarja esittelee joukon lahjakkaita nuoria muotielokuvantekijöitä. Sarjassa nähdään valokuvaaja Diana Luganskin ja kuvataiteilija Mikko keskiivarin Trench, Lahden Muotoiluinstituutin kasvattien Antti Ahtiluodon ja Mirkka Kallion teoksia, lonkkausryhmä Longboard Girls Helsingin Northern Flats, DesignOnTampere ry:n suomalaisen muodin videokatselmus sekä valokuvaaja Noora Lehtovuoren ja Minni f. Ronya -merkistä tunnetun vaatesuunnittelija Anne Törnroosin NoBody. 
kuva
 Nuorten suunnittelijoiden esittely- ja myyntitapahtuma Lasipalatsi Design Markets kokoaa Lasipalatsin aukion telttaan 38 kiinnostavaa tuotemerkkiä.  Avoinna ke 1.8. klo 17-20, to-pe 2.-3.8. klo 12-20 ja la 4.8. klo 12-18. Luvassa on myös oheisohjelmaa: teltassa soittavat vaihtuvat DJ:t ja aukiolla nähdään valokuvaajien Juho Heikkisen ja Päivi Anita Ristellin sekä kuvittaja Ilona Partasen näyttely. Lisäksi luvassa on mm. Longboard Girls Helsinki. Tärähtäneet ämmät -taiteilijakaksikko Vilma Metteri ja Katriina Haikala vetää kaikille avoimen työpajan torstaina 2.8.

Eli suunnaksi Lasipalatsi, jos muoti ja muotoilu kiinnostaa, luvassa varmasti paljon uutta ja inspiroivaa nähtävää ja koettavaa - miksei myös ostettavaa. Tarkemmat tiedot leffojen näytösajoista ja oheisohjelmista löytyvät tapahtumasivuilta. Design marketsilla mukana olevat tuotemerkit:
13
Aalto-yliopiston maisteriopiskelijoista koostuvan ryhmä (Suomi,Japani,Venäjä, Singapore, Kiina) tuotesuunnittelua.

19ST
19 graafisen suunnittelun opiskelijan ryhmä tavoittelee parasta mahdollista t-paitadesignia.

2. elämä
Toinen mahdollisuus kaikelle ja kaikille! Yrityksen perusajatus on ekologinen design: kierrätysmateriaalien käyttö ja ympäristöä säästävä valmistusprosessi.

&Bros.
keskittyy korkealuokkaiseen keramiikan pientuotantoon sekä kodin tekstiileihin.

Ainokainen
Netta Kervinen on erikoistunut ekologiseen suunnitteluun ja Ainokainen on hänen vaate- ja korumerkkinsä. Kervinen valmistaa tuotteet itse käsityönä, materiaaleinaan mm. vanhat kankaat, puu ja vintagekoristeet. Inspiraation lähteinä ovat vanhat valokuvat, musiikki ja seikkailut.

Annielina
Elina Honkasen käsin piirretyt ja valmistetut uniikkikorut ovat pieniä paloja taidetta. Muovikorujen malleina toimivat yli sata vuotta vanhat kirjankuvitukset.

Costo
Coston toimintaa ohjaa pyrkimys laadukkuuteen ja kestävään kehitykseen. Tuotevalikoimaan kuuluu asusteita, hattuja, pipoja ja nahkatuotteita. Tuotteet valmistetaan laadukkaista ylijäämäkankaista mahdollisimman lähellä.

Ding's Narrative House
Ding Yi on freelance-designer ja taiteilija, joka yhdistää töissään kiinalaisia ja länsimaisia vaikutteita. Konseptuaalisen design-brändin jokainen luomus kertoo oman tarinansa.

EL
Ohjaaja ja nukketeatteritaitelija Elina Lajusen lapsuuden toiveammatti oli hattukauppias. Lajunen inspiroituu toisin näkemisestä, elämän ihmeellisyydestä - ja miesten kravateista, joista hän solmii, muokkaa ja luo yksilöllisiä hattuja kuin veistoksia.

First Crush
Mari Himmasen vaate- ja asustemerkki. Vaatemalliston päämateriaalia ovat kierrätetyt miesten paidat, asusteiden puolestaan kierrätetty paperi.

Herkkusuu korut
Korumerkin takaa löytyy elämän pienistä iloista innostuva pikkukakkujen tekijä Maaria Salminen. Fimomassasta valmistettavat korut tehdään alusta loppuun käsityönä.

iina vuorivirta
Tukholmassa asuvan ja työskentelevän tuotemuotoilija Iina Vuorivirran töissä japanilainen estetiikka rinnastuu suomalaiseen sielunmaisemaan ja käsityö yhdistyy massatuotantoon.

Jatuli
Nina Jatulia innoittaa koneromantiikka ja Jatulille tunnusomaisia ovatkin kirkkaat värit ja rohkeat painokuosit.

Kauniste
Kaunisteen perustana on yhdistää perinteinen painotyö nuorten suunnittelijoiden tuoreisiin ideoihin ja kuoseihin. Tekijöitä innoittaa Armi Ratian ja Birger Kaipiaisen ystävyys. Kaunisteen värikkäät keittiöpyyhkeet painetaan käsin Helsingin Toukolassa.

Kokoru
Anne Kokkosen Kokoru suunnittelee ja valmistaa designkoruja, joissa uudet ideat saavat muotonsa. Materiaaleina Kokkonen käyttää hopeaa ja puuta..

Le Chanelas & COMOCUANDO
Designpääkaupunkivuonna Lasipalatsi Design Marketsin kansainvälisiksi vahvistuksiksi saapuu kaksi espanjalaismerkkiä. Vaate- ja asustemerkki Le Chanelasin värikkäissä painokuvioissa yhdistyvät taide ja muoti. COMOCUANDO tekee fantasiamaisia pienoisveistoksia arkeen. Innoitus löytyy kasveista, eläimistä ja tunteista.

Linda Sipilä
Vuoden 2011 Muodin huipulle -kisan voittaja tekee moderneja klassikkovaatteita ja asusteita parhaita materiaaleja arvostaville naisille. Linda Sipilän tuo LDM:ään helsinkiläinen uuden designin erikoisliike Paloni.

Paloni
Kesäkuussa 2011 Helsingin Eerikinkadulla avatun Palonin tavoitteena on tukea pieniä, mutta mielenkiintoisia tekijöitä myynnissä ja markkinoinnissa. Lasipalatsi Design Marketsissa Paloni esittelee kolme indie-merkkiä : Linda Sipilän, POGOSTICK failuren ja PaaPii Designin.

Mari & Arrow
Mari & Arrow on kahden teollisen muotoilijan liittoutuma kuluneita kauneuskäsityksiä vastaan!

Mary A. Jalava
Helsinkiläinen Mary A. Jalava on suunnittelijoiden Miira Zukalen ja Veera Moilasen alter ego. Merkin käsinpainetut sukkahousut ja vaatteet ilahduttavat hauskoilla printeillään.

Min Goodie
Vastuullista ja iloista kierrätysdesignia Helsingistä, suunnittelijana Katja Meriläinen.

MOIMOI
Kahden itsenäisen suunnittelijan summa, jossa suomalaiset puhtaat linjat törmäävät Välimeren väreihin. MOIMOI luottaa itsenäiseen suunnitteluun ja paikalliseen tuotantoon. Valikoimaan kuuluu mm. laukkuja, kenkiäja koruja. Toiminta alkoi 2010.

Nti Rousku design
Pohjoista designia ja tuotteita lapsille ja lapsenmielisille. Rovaniemeläismerkin julisteita ja käsinpainettuja tekstiilituotteita koristavat Lapin eläimet talviasuissaan, suunnittelijana Maarit Rousku-Wauters.

Nurmi
Anniina Nurmen vastuullinen vaatemerkki. Mallistossa naisten- ja miestenvaatteita sekä asusteita, kaikki valmistettu Suomessa ekologisista materiaaleista.

PaaPii Design
Suunnittelija Anniina Isokankaan painokuosit ihastuttavat tyynyliinoissa ja pehmoleluissa. Isokangas valmistaa tuotteet alusta loppuun itse Alavetelissä Pohjanmaalla. PaaPii Designin tuo LDM:ään helsinkiläinen uuden designin erikoisliike Paloni.

POGOSTICK failure
Vuonna 2010 perustettu katumuotimerkki tarjoaa tuotteita naisille ja miehille.Kuopiolaisen POGOSTICK failuren tuo LDM:ään helsinkiläine uuden designin erikoisliike Paloni.

Poola Kataryna
Naistenvaatteita ja koruja lähellä tuotettuna. Kestävään suunnitteluun perehtynyt merkki, Paula Kasurinen yhdistelee skandinaavista estetiikkaa slaavilaisiin vaikutteisiin.

Proper
Muotoilijan ja graafikon supertiimi, jonka kokoelmasta löytyy niin printtituotteita, vaatteita kuin asusteita. Kaksikko Aleksi Ahjopalon ja Tanja Kurittun tuotteiden motto on "proper things".

Sami Rinne Design
Suunnittelija Sami Rinteen posliinituotteissa yhdistyvät arki ja fantasia.

SUPERYELLOW
Positiivista energiaa hehkuvan asuste-ja vaatemerkin tuotteet valmistetaan Suomessa kotimaisten alihankkijoiden voimin, eettisiä arvoja kunnioittaen.

TAUKO
Helsingissä, kruununhakalaisen talon kellarissa sijaitseva pieni vaatetehdas suunnittelee ja valmistaa pienerissä mekkoja ja takkeja kierrätetyistä tekstiileistä.

The Living Room
The Living Room valmistaa roskasta ja vanhasta tavarasta yksilöllisiä designtuotteita, suunnittelijat Tiina Säppi ja Eva Picallo Díaz.

titiMadam
Akryylilevyistä laserilla leikatut eläinhahmot muuntautuvat korva- tai rintakoruista aina seinäpeileiksi asti. Helsingissä kotiaan pitävän merkin takaa löytyvät suunnittelijat Tiina Hakala ja Adam Rowe.

Uniqeco Design
Uniikkeja asusteita ja koruja kierrätetyistä materiaaleista, kuten nahasta ja vöistä. www.uniqeco.com

Uusix
Työhönkuntoutujat valmistavat Uusix-verstailla yksilöllisiä kierrätysesineitä uusiomateriaalista. Tuotekehityksestä vastaavat työnjohtajat sekä suomalaiset taiteilijat ja taideopiskelijat.Toiminta on epäkaupallista.

Veragami
Suunnittelija Vera Melleri origamikorut. Valikoimiin kuuluu myös sisustustuotteita.

VinyLamp
Kierrätetyistä äänilevyistä valmistettu VinyLamp musiikin ystäville.

You Complete Me
You Complete Me tekee koruja rohkeille. Suunnittelijoiden Pauliina Lampisen ja Jaana Meriläisen päämateriaalit ovat puu, akryylimuovi, kierrätetty nahka ja kierrätetty trikoo.

tekstilähteet Lasipalatsi Design Markets & Fashion Film Festival.

Ei kommentteja: