16.10.2012

Marimekon uudet kuviot

Kävelin Itiksessä Marimekon liikkeen ohitse ja yllätyin iloisesti: remontissa olevan liikekeskuksen uusi Marimekko-myymälä näytti jotenkin uudenlaiselta ja raikkaalta. Fiilis vahvisti ajatuksiani siitä, että Marimekolla puhaltavat, ainakin visuaalisessa mielessä, uudet tuulet.
Marimekko esittäytyi ensimmäistä kertaa New Yorkin muotiviikoilla viime kuussa. Kuvat ja videomateriaalit näytöksestä toivat esiin uudenlaista Marimekkoa, astetta trendikkäämpää ja modernimpaa, kuitenkin merkin vahvaa alkuperäishenkeä unohtamatta: linjaus on marimekkomaisen pelkistetty ja värikäs.


Marimekko sai kiitosta värikkyydestään, mutta myös mallicastingistaan ja äärimmäisen hieno veto oli pestata itsensä Carmen Dell'Orefice esittelemään Mari-muotia. Upea daami kertakaikkiaan, mutta hienointa oli nähdä miten hyvin Carmen sopi Marimekkoihin!
kuva
Täytyy sanoa, olen vaikuttunut ensi kesän mallistosta. Se näyttää todella herkulliselta ja sisältää yksi toisensa jälkeen himottavampaa kolttua! Värikkyys, linjakkuus ja isot korut yhdistettyinä Converse-yhteistyötennareihin luo mielikuvaa hauskasti pukeutuvasta, iloisesti maailmannaisesta, jossa on sopivasti hipahtavaa boheemitaiteilijaa.

kuvat
Ensi kesää odotellessa ei tarvitse tyytyä yhtään vähempään, koska myös tämä syksy näyttää hyvältä. Erityisesti tykkään Satu Maarasen suunnittelemista kuoseista ja vaatteista, Maaranen tuntuu olevan oivallinen nimi Marimekon suunnittelijarivistöön. Diggailen myös Noora Niinikosken juttuja ja ihastelen Tuula Pöyhösen oranssia takkia - nam!

Marimekko tuntuu viimeinkin toipuneen Samu-Jussi Kosken lähdöstä ja omistajanvaihdoksista. Toki kaikki eivät uudistuksista tykkää, mutta eteenpäin on silti katsottava- ja mentävä!

P.S. Ensi viikolla vietetään Marimekon Ysmyjä! 24.-27./28.10. 2012 Marimekon tehtaanmyymälöissä.

Ei kommentteja: