10.10.2012

Vaatteita Vallilalle

Tein viime keväänä Vallila Interiorin pressipäivään muutamia vaatteita yrityksen työntekijöille, Vallilan omista kankaista tottakai. 

Syksyn 2012 malliston "Taju kankaalla" teemoissa oli käytettynä mm. fantasiaa, vintage-henkeä ja folklorea.

 Suunnittelija Matleena Issakaisen oma kuosi, Giant Rabbit, muuntui tyttömäiseen mekkoon. Kuosissa seikkailee Matleenan oma jättikani, Armi, jota halusin tuoda esille epäsymmetrisessä helmassa ja miehustassa "kurkkailemassa".

 Tanja Orsjoen "Aamuvirkku"-kuosista tuli pieni pussukkalaukku, kansallispukujen henkeen.

Matleena Issakaisen "Kaleidoskoopista" halusin tehdä hippihenkisen puvunliivin ja Riina Kuikan "Panimo" kuosista taas kansallispukuhenkisen liivin. Mietin Jimi Henrixiä ja pohjalaisia Häjyjä :D

 Matleenan "Tanhu"-kuosista tein kellohelmaisen mekon, jos helmoja nostaa sivuilta, mekko näyttää samalta kuin kuvioiden tanhutyttöjen mekot. Riina Kuikan "Päiväuni"-kuosista tehdyssä mekossa taas on kevyt peplum-tyyppinen lannehelma, jota muotoilin niin, että kuvio tulisi parhaiten esille.

 Suunnittelijat Matleena ja Riina, omissa kuoseissaan ja roikkumassa duunipaikkansa seinillä! Hahah :D

Projekti oli kiva ja sitä oli hauska tehdä, vaikkakin aikataulu oli tosi tiukka. Halusin tuoda esille kankaiden fiilistä ja kuviointia, joten pidin vaatteiden mallit simppeleinä. Näin jälkeenpäin ajatellen olisin tehnyt muutamia juttuja toisin, mutta niinhän sitä aina... Materiaalilta nuo Vallilan kankaat eivät ole varsinaisesti vaatekankaita, mutta toimivat tälläisissä spesiaaleissa jutuissa ihan hauskasti.

Aiemmat jutut pressipäivästä ja "Taju kankaalla"-mallistosta:

Syysmallisto on parasta aikaa kaupoissa ja siihen voi tutustua  

Kuvat Henry Ahlavuo

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

toi sun hippihenkiseksi luonnehtima liivi on mun mielestä ehdottomasti paras näistä vaatteista - tosi ryhdikäs ja samaan aikaan erikoinen :)

Peps kirjoitti...

Upeita!

blandad. kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos :) Oon itsekin samaa mieltä, osittain. Se onnistui hyvin ja siinä on ehkä enemmän "omaa juttua" kuin noissa muissa. Tehtävä oli kuitenkin yllättävän rajattu ja tässä piti miettiä miten kankaat tulisivat parhaiten esille... tavallaan vaatesuunnittelun kannalta vähän hankala lähtökohta.

Peps: kiitti!

Anonyymi kirjoitti...

Oletko kokeillut ommella vaatteita Vallilan elegance-kankaista? Ihastuin Mon amour elegance -kankaaseen ja mietin että voisiko siitä ommella hameen/mekon.

blandad. kirjoitti...

Nyt piti oikein tarkistaa että mikä tuo elegance-laatu on(61% viskoosi, 39% polyesteri). Olen hypistellyt sitä kyllä ja oikein kaunis kangas, muistuttaa dupion-silkkiä... en ole ommellut, mutta sanoisin että kyllä siitä voi hameen tai mekon ommella. Kannattaa vuorittaa vaate ja pestä kevyesti. Vallilan kankaat ovat sisustuskankaita eikä niissä ole välttämättä samanlaista pesunkestoa, kuin vaatekankaissa, vaikka ihan vesipestäviä ovatkin. Nätti kangas, sopii hienosti myös vaatteeksi!