24.11.2012

Marraskuun kivoja juttuja

Muutamia kivoja juttuja viime päiviltä...
Aiemmin syksyllä kokosin yhteen käyttämättömiksi jääneitä lankoja ja kysyin äidiltä, haluaisiko hän tehdä minulle torkkupeiton. Äiti on tehnyt erilaisten villalankojen jämistä torkkupeittoja, ensimmäinen peitto syntyi hänen ollessaan työtön joskus 90-luvun lopulla. Nyt äiskä on pitkällä sairaslomalla ja kaipailee aina välillä puuhailtavaa, joten tuumasta toimeen.
Olin sisustusblogeissa ihastellut harmonisia torkkupeittoja ja päädyin kelta-harmaa-musta-valkoisen yhdistelmään, koska olin joskus ostanut erän kirkkaan keltaisia lankoja ja ne olivat sittenkin jääneet käyttämättä. Kokosimme yhteen kaikkia skaalaan sopivia jämälankoja ja ostimme muutaman kerän lisää. Lopputuloksen sain tällä viikolla ja se on juuri sellainen kun toivoinkin.

 Peitto koostuu paloista ja annoin vapaat kädet neulospintojen suhteen. Ohuempia lankoja hyödynnettiin yhdistelemällä niitä johonkin toiseen lankaan. Peitosta tuli iso ja löysä neulos venyy ihanasti entisestään. Se on myös erittäin lämmin. Harmaat langat ovat mummolan lampaiden villoista tehtyjä ja haisivat edelleen niin voimakkaasti lampaalta, mummolalta ja lapsuudelta, että minulta saattoi päästä vähän itku...
 Noh, eihän tuo väritys sovi tähän kämppään yhtään, mutta ehkä sitten uuteen kotiin. No, käyttöönhän se on tarkoitettukin. 

(ja ihanaa että nyt on se aika vuodesta, jolloin voi valittaa ettei valo riitä kuvaukseen... ei riitä joo eikä näin jälkikäteen ajateltuna inspiraatio asetella peittoa nätimmin...)

 Poikkesin Putingin ystävämyynneissä keskiviikkona ja ostin vinon pinon kortteja. Osa kuvituksista oli niin kivoja, että tekisi mieli laittaa kehyksiin... Ainakin Lontoo-kortin ajattelin kehystää: ihanaihana Lontoo, black cab ja kissa katolla!

Muumi-muistikirja äidiltä, oli löytänyt jostain poistomyynnistä jee! Iso muistikirja on Tigerista 3€ ja samoin myös tuo mustakantinen (2€), jossa on värikkäät sivut!

Nyt vetäydyn nauttimaan viikonlopusta työviikon päätteeksi, have fun!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana peitto, ja sattumoisin juuri minunkin lempivärit tällä hetkellä. :-) Voi hitsi kun missasin nuo ystävämyynnit, olisivat vielä olleet ihan naapurinurkilla. Noin hienot kortit ripustaisin kyllä seinälle, enkä raskisi postittaa ollenkaan, hih!

-Monsku

Salka kirjoitti...

Hieno peitto ja värit ovat ihan ässät! :)

blandad. kirjoitti...

Monsku: Seuraavat Putingin ysmyt ovat keväällä, seuraa ilmoittelua. Kannattaa joskus poiketa jos oleilet vielä ihan samoilla nurkillakin!

Salka: Kiitos, väreissä on perushyvä kombinaatio ja toteutuksesta kiitos äidilleni.