14.4.2013

Designed by real kids

Lastenvaatteista ei juuri tässä blogissa puhuta, aihe kun ei ole itselleni ajankohtainen ja mammabloggaajat tekevät sen paljon paremmin. Törmäsin kuitenkin Facebookin sivupalkkimainoksissa ilmoitukseen Reiman järjestämästä "Designed by real kids" -kilpailusta. Lastenvaatevalmistaja Reima täyttää ensi vuonna 70 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi lapset ovat saaneet piirtää oman ehdotuksensa juhlavuoden nimikkokuosiksi. Kilpailun voittajapiirros nähdään ensi vuoden kevätmallistossa.

Yleensä olen vähän vastaan kaikenlaisia "jokainen voi olla suunnittelija!"-kilpailuja, ihan vain siitä syystä että haluan olla ylpeä omasta suunnittelijakoulutuksestani ja hankkimastani kokemuksesta. Olen sitä mieltä, että yritysten pitäisi lisätä alalle kouluttautuneiden työllistymismahdollisuuksia, sen sijaan että ne keräävät itselleen kilpailujen avulla ilmaisia, jopa tuotantokelpoisia ideoita, joista idean antaja ei hyödy millään muotoa. Lisäksi "design-ohjelmistoin" varustetut kilpailut antavat väärää kuvaa suunnittelutyöstä, joka tosiaankin vaatii paljon enemmän kuin muutamia klikkauksia sinne tänne valmiiseen vaatepohjaan. Toki on myös hyviä ja reilun pelin hengessä järjestettyjä kilpailuja, joiden lopputuloksetkin ovat huikeita.

Noh, menipä taas marmattamiseksi. Pidin kuitenkin Reiman "Designed by real kids"-kilpailun ideasta - lapsilta lapsille. Muistan itsekin, kuinka hauskaa ja jännittävää oli osallistua lapsena piirustuskilpailuihin, vaikka taisin yltää palkintosijoille vain kerran. Lisäksi koen tärkeänä, että lapsia kannustettaisiin piirtämään itse ja kuvittamaan omaa mielikuvitustaan paperille. Finalistipiirustukset oli selkeästi valittu ottaen huomioon piirroksen "käytettävyyden" ja miettien juhlavuoden nimikkokuosin olemusta. Valitsin kaksi omaa suosikkiani:10-vuotias viitasaarelainen Elisa on piirtänyt iloisia, sadunomaisia eläinhahmoja, joilla on kaikilla erilaiset vaatteet. Piirros on taidokas, siinä on hyvät värit ja jos mietitään kuosiraporttia (eli yhtä kuvakertaa, jota sitten toistetaan) on tässä energistä linjakkuutta. Muistan itsekin piirreelleni samanhenkisiä eläinhahmoja ja piiroksesta näkyy, että piirtäjällä itsellään on ollut hauskaa tehdessään tätä. Hieno piirros kaikenkaikkiaan!


7-vuotias Viola Vanhalinnasta on piirtänyt vauhdikkaita kissahahmoja. Piirros on niin iloinen ja kissamaisen sympaattinen, että kaltaiseni kissanomistaja meinahtaa paukahtaa poruun liikutuksesta katsoessaan tätä. Kissahahmoilla on suupielet hymyssä ja kynnet ulkona (veikkaan tämän liittyvän enemmänkin siihen, että piirtäjä on halunnut tuoda esille tärkeän fyysisen ominaisuuden). Suu auki huutava kissahahmo on suosikkini. Ihana piirros, joka kuvastaa mielestäni hyvin lapsen omaa, iloista maailmaa.

Onnea kaikille finalisteille ja jännityksellä odotamme, kenen piirros vie voiton.
Kuvat piirroksista täältä.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Jos olisin Reiman raadissa, niin valkkaisin ehdottomasti tuon kissakuosin! Ihan huikea! Ja aika helposti muokattavissa painoa varten :)

blandad. kirjoitti...

Jep, mietin ihan samaa, piirros on jo itsessään aika graafinen ja muutenkin helposti muokattavissa. Ja mikä parasta, se on tosi symppis! :)