10.4.2013

Kevätmeiningeissä

Huhtikuu on lähtenyt blogihommien osalta hyvin tahmeasti, ei tässä ole päästy juuri alkua pidemmälle. Olen ollut vähän siellä ja tuolla, hosunut ympäriinsä ja tehnyt proggiksia tai vasta suunnitellut niitä. Kevät on parhaimmillaan energistä aikaa, kunhan vain tulisi ihan oikea kevät!

 Maanantaina kävin Espoossa kyläilemässä, mutta samalla reissulla pääsin tutustumaan Tapiolan kauppakeskukseen vastikään avattuun kirpputoriin. Toinen kierros -kirppis löytyy osoitteesta Itätuulentie 8 ja löytyy kauppakeskuksen tiloista aika helposti. Kirppis oli aivan valtavan suuri ja siitä huolimatta, että se on toiminut vain ihan vähän aikaa, oli siellä jo paljon hyvälaatuista tavaraa. Tällä kertaa olisi kirppisonni ollut myötä ja olisin löytänyt vaikka mitä ostettavaa, mutta päätin pysyä tiukkana. Lopulta mukaan lähti vain muutama juttu:

Ystävä bongasi tämän ruusukantisen peltipurkin ja arveli että pitäisin siitä. Purkissa on hieman kulumaa sekä sisällä että ulkona, mutta se on matala ja aika hyvänkokoinen esimerkiksi ompelu- tai askartelutarvikkeille. Hintaa 3€.
En osta uusia käsityölehtiä juuri koskaan, mutta tässä helmikuun käsityölehdessä oli muutaman kaava, joista voisi olla jotain hyötyä. Hintaa oli vain euron verran, monestihan näistä pyydetään useita euroja.

Ystävä suositteli myös Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -kirjaa, joka pitää sisällään kaikki kolme Onneli ja Anneli -tarinaa. Moitteettomassa kunnossa ollut kirja kustansi 3€ ja ajattelin, että voihan sitä turhempaakin rahansa laittaa. Kirjan kuvitukset ovat Maijan Karman käsialaa ja varsin ihania. Lukaisin tarinoista jo kaksi ja harmittelin hieman, etten löytänyt näitä tyttöjä jo lapsena, sen verran hauskaa elämää Onneli ja Anneli talossaan viettävät.

Itsekin olen viettänyt varsin mukavaa elämää täällä Vallilassa.


Harmaana kevätpäivänäkin värikkäät talot näyttävät idyllisiltä. Kiipesin ensimmäistä kertaa Puu-Vallilan kallioiden laelle ihastelemaan näkymiä. Kesällä täällä on tosi nättiä!

Lapsuudenkotini keittiöön paistaa mitä ihanin aamuaurinko. Keltaiseksi maalatut seinät ovat entisestään lisänneet valoisaa ja lämmintä tunnelmaa ja huomaan joskus haikailevani lapsuuden kesiin ja aurinkoiseen keittiöön syömään aamupalaa. Yllätyksekseni tähän asuntoon paistaa myös aamuaurinko, joka valaisee huoneet ihanasti, tuoden ripauksen samaa fiilistä. Nyt kun pesin vielä ikkunat, valon määrä tuntuu kaksinkertaistuneen. Haaveilen hankkivani ikkunalaudoille mummo-Pelargonioita! Somat leikkokukat sain yhtenä päivänä ihan muuten vaan, olisi hauska tietää mikä tuo lajike on...

Lopuksi vielä paperituotteita suoraan ihanuuskaupasta nimeltä Tiger. Ah sitä ihanaa krääsän määrää ja halpoja hintoja! Tiger-innostani kertoo varmasti jotain se, että kävin kyseisessä puodissa samana päivänä kahdesti. Servetit, kuviolliset paperiarkit ja kakkupaperit maksoivat kaikki 1€ paketti. Tigerissa tulee muuten jotenkin vähän syyllinen olo, kun siellä on niin halpaa - mieli tekisi shopautella kaikkea ihan turhaa ja milläköhän keinoin hinnatkin on poljettu niin alas... Tapiolaan avatussa Tigerissa oli muuten parempi valikoima somia peltisiä puutarhurituotteita, onnistuisikohan jonkunlainen pieni kasvatusoperaatio ihan vain ikkunalaudalla?

6 kommenttia:

AnneVee kirjoitti...

Onneli ja Anneli oli mun lempikirja ala-asteella! Ja tänään kuulin just, että siitä ollaan tekemässä leffaakin!

Anonyymi kirjoitti...

Luulin ensisilmäyksellä, että tuo käsityölehti on joku 80- tai 90-luvun numero :) Jotenkin retro fiilis tuossa kansikuvassa. Kukkanen maljakossa taitaa olla krysanteemi.
- Tiina

blandad. kirjoitti...

AnneVee: mietinkin, miksei tästä ole jo tehty leffaa?

anonyymi-tiina: oot oikeassa, äkkiseltään vois luulla vanhemmaksi lehdeksi, asettelu, värit ja tyyli on kieltämättä aika retro. Krysanteemi, totta tosiaan! Olen suuri kukkasten ystävä, mutta en tunnista lajikkeita juuri ollenkaan - pitäisi kyllä opetella.

Anonyymi kirjoitti...

Tuhannet kiitokset kirppisvinkistä! Kävin siellä eilen ja tein vaikka mitä löytöjä, lapsille ja itselleni. Saivat musta vakkariasiakkaan:) Ihanaa että Tapiolaan on saatu kirppis.

blandad. kirjoitti...

anonyymi: kiva että vinkistä oli hyötyä! Vaikutti kivalta kirbeltä, itsekin aion poiketa siellä uudestaankin, ystävä asuu onneksi ihan siinä lähistöllä.

Vimps kirjoitti...

Olet saanut valkoisia krysanteemeja! Ne on varsin kestäviä myös leikkokukkina.