28.7.2013

Destiny

Ystäväni on armoton sisustusintoilija ja käymme joskus yhdessä sisustusliikkeissä. Aina eivät makutyylit kohtaa, mutta joskus löydämme yhteisiäkin juttuja. Eteläesplanadilla sijaitsevasta Destinystä en ollut koskaan kuullutkaan ennen kuin astuin ystäväni johdattelemana kaupan ovista sisään.
 

Destinyssä myydään sisustusesineiden, astioiden ja huonekalujen lisäksi vaatteita (Ewa i Walla, Odd Molly), koruja (Lottadjossou) ja mm. Tokyomilkin kosmetiikkaa. Liikkeen sisustus ja tuotteiden sijoittelu luo aikaan kokonaisvaltaisen elämyksen. Väriskaala on yllättävän tummanpuhuva ja sävymaailmaltaan jotenkin seepiamainen. Huonekaluissa ja esineissä on vahvaa vintagefiilistä, mutta silti yhdistelmät ovat moderneja. 

Liiketilan eri osioissa kulkiessa tuli etäinen tunne, kuin olisin jonkun kodissa ja mietin 1900-luvun alun tutkimusmatkailijaa, joka on poiminut vaikutteita ympäri maailman ja hän palaa matkoiltaan vanhaan sukukartanoon hieman pölyisten perintöhuonekalujensa keskelle, haaveilemaan uusista matkoista maailman ääriin. Harrastuksenaan hän kerää perhosia ja hyönteisiä ja mitä erilaisempia näytteitä, jotka hän säilöö lasitauluihin ja pulloihin ja asettelee ne turvaan lasikupujen alle.

Destinyssä poikkeaminen oli siis varsin inspiroiva kokemus. Kaiken ei tarvitse olla pelkistettyä, graafista, ultravalkoista ja kliinistä, ei herraskaista, ei söpöä eikä maalaisromanttista ollakseen kiinnostavaa. Itse jäin haaveilemaan lasikupujen perään, niiden sisään kun voisi tehdä vaihtuvia asetelmia, jotka eivät pölyttyisi niin helposti. Hienoja asetelmia saisi myös pienistä koristeellisista lasipulloista. Tykkään myös perhostauluista, vaikka ne jollain tavalla karmaisevatkin - onneksi nämä eivät taida kuitenkaan olla ihan oikeita kuolleita perhosia.
Kuvalaatu on kännykkätasoa, mutta kannattaa poiketa Destinyssä ihan paikanpäällä tai fiilistellä nettisivuilta löytyviä kuvia.
 Eteläesplanadin lisäksi liike löytyy myös Porvoosta.

2 kommenttia:

Akissfromthepast kirjoitti...

Tosi ihana kauppa! monta kivaa juttua iski silmään ;)

blandad. kirjoitti...

Joo siellä oli kyllä paljon kaikkea ihanaa ja kokonaisuus jotenkin todella inspiroiva.