17.7.2013

NIKEiD

NIKEiD ei ole mikään uusi juttu, mutta sattumalta päädyin Niken sivuille ja klikkailemaan mieleisiä lenkkarivaihtoehtoja vasta nyt. Tämäntyyppiset "suunnitteluohjelmat" ovat ihan hauskaa ajankulua, vaikka käytännössä iD-ohjelmassa saa valita lähinnä väri- ja materiaalivaihtoehtoja. Plussaa kuitenkin on, että yllättävän moneen eri yksityiskohtaan voi vaikuttaa ja pienet jutut muuttavat koko kengän ilmettä. Monesti juurikin kengissä jokin pieni yksityiskohta ärsyttää ja kustomoimalla omat kengät saa kerrankin mieleisensä.
Lenkkarinhankinta ei ole ajankohtaista, mutta ajatuksenahan tämä on loistava - saa kustomoida itselleen mieluisat lenkkarit ja sitten ne voi vielä tilata omakseen. Hinnat vaihtelevat noin 120-300€ (naisten mallit), mallista riippuen ja mallivalikoima on todella laaja. Mukana myös muutama laukkuvaihtoehto.
Yllättäen kaikista hauskempia kokonaisuuksia tuli lenkkareista, joissa on paljon yksityiskohtia, vaikka yleensä tykkään hyvin yksinkertaisen mallisista kengistä. Jos olisin aikeissa tilata kustomoidut lenkkarit, haluaisin että ne olisivat ehdottomasti värikkäät ja jotenkin hauskannäköiset, enemmänkin street-lenkkarin oloiset kuin treenaamisen tarkoitetut.
Eniten itseni näköisiä kenkiä tuli näistä pinkki-oranssi-musta-valkoisista yhdistelmistä. Pinkki ja oranssi tuovat väriä, valkoinen raikastaa ja lisää sporttisuutta, musta skarppaa ja tuo kontrastia.

 Musta-valkoisen ja oranssin kaveriksi sopii myös tuollainen turkoosi ja tässä mallissa on hienoja yksityiskohtia muutenkin.
 Oranssia, mustaa, valkoista, harmaata, pinkkiä ja vihreämpää turkoosia - eli vähän kaikkea yhdessä. Periaatteessa tämä malli on hieman liikaa omaan makuuni, mutta siinä oli myös hienoja yksityiskohtia ja sen kustomoiminen oli hauskaa.
Tässä mallissa pointtina oli, että vihreänä näkyvä pohja ja sivujen vihreät nauhatehosteet ovat oikeasti valkoiset ja pimeässä hohtavaa materiaalia - kunnos discolenkkarit siis!

 Tässä mallissa erikoisuutena oli Liberty-kukkakuosin ja mokkanahan yhdistelmä. Kukkakuosia saa myös koko kenkään, itse tykkäisin enemmän vain tällaisesta tehosteesta. Lisänä muodikasta minttua.


 Tähän malliin sai valita eri tekstuurikuosivaihtoehtoja, itse päädyin moniväriseen käärmekuosiin. Nämä olisivat ihanat karkkikengät!

Jos näistä kaikista pitäisi kuitenkin valita päätyisin joko Nike High Dunk iD (toinen kuva), ne olisivat luultavasti omassa käytössä kaikista monikäyttöisimmät tai sitten vastaavasti Kobe 8 System iD-malliin (viimeinen kuva), ihan vain siksi että ne ovat niin överit ja siksi ihanat. Kuka tietää, ehkä jonain päivänä!

Jos kaipaat tekemistä ja haluat leikkiä lenkkarisuunnittelijaa, klikkaile ihmeessä itsesi Nike iD-sivuille.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oi miten hienoja...

June kirjoitti...

Mä kans löysin NIKEiD'n vasta vähän aikaa sitten (kummallista Nike-tytölle), ja vähän niinkuin päätin, että hankkisin veronpalautuksilla itselle uudet jouksukengät ihan omilla värivalinnoilla.. Kun kerrankin noita saa myös Suomeen!! Kustomoidut Converset olisin hankkinut ajat sitten, mikäli niitä saisi myös tänne periferiaan toimitettua.

Nikellä tosin on ainakin nyt ihan älyttömän herkullisia kenkiä myös valmiina, joten jos muutaman kympin säästö innostaa niin niistä kyllä löytyy ties mitä ihanuuksia myös. :P