23.10.2013

Bombereita ja Bembergia

Bomber-takit, kotoisammin pilottitakit, ovat olleet muodissa jo jonkin aikaa. Minulla oli musta pilottitakki kasiluokalla, enkä ole sitä sen jälkeen enää kaivannut. Miellän pilotin pussittavana, ryhdittömänä pusakkana, joka on yhtä aikaa mittasuhteilaan liian lyhyt ja liian leveä. Onneksi nykyiset muotipilotit ovat linjoiltaan niukempia ja esiintyvät näteissä kukka- ja pitsikuoseissa jopa edukseen. 
Vaatemuunnoksista olen sen sijaan tykännyt aina ja Thakoon Additionin  nahkahihaineen tweed-bomberi on suorastaan nerokas. Muotokieleltään takki tosiaan muistuttaa pilottia, mutta jämäkämmät materiaalivalinnat antavat sille heti ryhdikkyyttä. Tykkään nahkahihaisista takeista ja olen myös ikuinen tweed-kankaan ystävä, tweed kun on aina tyylikästä.

Thakoon Additionin takki on materiaaleiltaan 100% lampaannahkaa ja tweediä (40% akryylia, 30% polyesteria, 28% villaa, 2% nylonia), vuori on 57% polyesteria ja 43% bembergia. Villan osuus tweedissä on aika pieni, mietin olisiko tweed-matskussa mietitty enemmän kustannuksia kuin kulutuskestävyyttä... joka tapauksessa tykkään takin leikkauksesta todella paljon, pidennetyn etuhelman ansiosta se näyttää erilaiselta edestä ja takaa, taskut ja vetoketju piiloutuvat kokonaisuuteen kauniisti ja takki sopii niin ulko- kuin sisäkäyttöönkin. Se on moderni ja kuitenkin ajaton.

Bongasin takin Net-a-Porter- verkkokauppasivustolta ja ihastuin myös sen kanssa stailattuun Rag & Bonen oranssiin  hameeseen.

Hame on mallia "Bomber" ja se on villasekoitteinen (80% villaa 20% nylonia) minihame, jossa on läppätaskut edessä ja musta vetoketju takana. Ihanan ryhdikäs ja istuva hame kirkkaan oranssissa värissä. (Tehosteet ovat 95% silkkiä, 5% lycraa, vuori 50% bembergia, 50% puuvillaa.) Thakoon Additionin rotsin kanssa hame näyttää todella hyvältä, täytyykin laittaa korvan taakse että musta (nahka), tweed ja oranssi ovat hyvä yhdistelmä.

Tuotetietoja tutkiessani kiinnitin huomiota vuorimateriaaleissa mainittuun Bembergiin. Nimike oli itselleni uusi ja otin vähän selvää, mistä on kyse. Bemberg yksi Kupron kauppanimikkeistä ja se on pitkään tunnettu selluloosamuuntokuitu, jota saadaan puuvillakasvista. Bemberg on siis valmistettu kokonaan luonnonkuidusta ja on tästä syystä - toki valmistusmenetelmistä riippuen - jokseenkin ekologinen materiaali. Bembergia on käytetty laadukkaiden vaatteiden vuorimateriaalina sen silkkimäisen pinnan ja tunnun ansioista. Bembergin etuja ovat esimerkiksi sen käyttömukavuus ja hellävaraisuus iholla, se asettuu yhtä kauniisti kuin silkki mutta hengittää kuin puuvilla. Hmm, mukava tuttavuus tämä Bemberg siis! (lähde)


Kuvat Net-a-Porter

Ei kommentteja: