6.10.2013

Delicious bags eli laukkuherkkuja

Päädyin fiilistelemään kauden merkkilaukkuja Net-a-Porteriin. Suurten muotitalojen laukuista on tullut huippumuotoilua ja siksi niiden tarkastelu itsessään on... kuin katselisi kuvia oikein herkullisen näköisistä kakuista.

Vuosien varrella olen huomannut, että pidän yllättävän perinteisen mallisista laukuista. Laukkuni ovat aina myös käytännöllisiä ja mietin niiden tila-ulottuvuutta. Yksityiskohtia saa olla ja tekstuuritkin voivat vaihdella. Tykkään kantaa laukkua myös kädessä, olkahihnat ovat kiva lisä, mutteivät välttämättömiä. Tällä hetkellä miellyttävät keskikokoiset laukut. Net-a-Porter ja muut nettikaupat ovat siitä mahtavia fiilistelypaikkoja, että monesti niissä pääsee zoomailemaan yksityiskohtia hyvinkin läheltä. Laukuista on myös ylhäältä päin otettuja kuvia, joiden avulla voi arvioida mitä laukkuun mahtuu ja miten tavarat sinne asettuvat.

 Givenchyn Antigona on yksi kauden muodikkaimmista. Malliltaan se hyvin kätevän oloinen. Kroko-tyylinen versio on aika rock!

 Reed Krakoffin Atlantique Bionicissa on hauska verkkomainen sivutasu, kivoja yksityiskohtia ja se näyttää hyvältä niin olalla kuin kädessäkin.

Mulberryn Suffolk on tuo mieleen lääkärinlaukun. Lääkärinlaukut ovat ihania, mutta monesti jotenkin liian suuren ja raskaan oloisia. Suffolkin pieni versio vaikuttaa mukavan kompaktilta.

 Alexander Wangin Emile -laukun pohjan kulmapalat tuovat siihen mukavaa särmää ja ryhdikkyyttä.
Myönnän, että olen haaveillut jo pidempään Wangin Roccosta. Pohjan niitit vain jotenkin puhuttelevat kovasti ja putkikassimallihan on hyväksi havaittu.

Roccosta päästäänkin niittilaukkuihin. Jostain syystä haluaisin kovasti niittikuorrutetun laukun nyt, vaikka niitä on ollut kaupoissa jo pienen iäsyyden ajan. Kuitenkaan en ole löytänyt sopivaa yksilöä, monissa niittejä on joko liian vähän tai ne ovat vääränlaisia...

Christian Louboutinin Panettone laukussa on kartioniittejä molemmilla puolilla. Lisäksi keilalaukkumalli on yksi omista suosikeistani. Jotain tämän tyyppistä haluaisin siis itselleni: näyttäviä niittejä laukun molemmilla sivuilla.

Saint Laurentin Classic Duffle 6:n pienet pyöreät nastaniitit ovat vain laukun toisella sivulla, mutta jotenkin tykkään myös tästä efektistä. Sanotaanko, että hienostuneen klassinen niittilaukku.

Ylläolevat laukut ovat lopulta muodoiltaan hyvin perinteisiä laukkuja eli juuri sellaisia ikilemppareita, joita monet omatkin laukkuni ovat. Ne ovat käytännöllisen ja niihin mahtuu sopivasti tavaraa. Teksturoitu nahka miellyttää, se on pinnaltaa eläväistä ja pehmeää, mutta tarpeeksi jämäkkää. Himmeästi kiiltävä nahkaa taas näyttää aina hyvältä ja on helposti pidettävissä puhtaana.


Jérôme Dreyfussin harmaa mokkanahkainen Carlos poikkeaa hieman yllänähdystä linjasta, mutta on aivan järjettömän ihana. Harmaa mokkanahka näyttää todella hyvältä. Kullanväriset nastaniitit ovat kauniita yksityiskohtina ja mikä parasta, laukku on muodoltaa selkeästi muunneltava. Tämän laukun kohdalla tuli fiilis, että joku on selkeästi suunnitellut tämän. Tykkään siitä, mitä muutamalla pienellä jutulla laukku muuntautuu ja miten esimerkiksi käsikahvat saa taiteltua, jolloin niistäkin tulee yksityiskohta.


Last but not least, 3.1. Phillip Limin Pashlissa on upea hai-kuvioefekti. Eläväinen pinta näyttää hauskalle ja kulta-vaalean yhdistelmä on ihanan ylellinen. Vetoketjuja sulkemalla laukun kokoa voi vähän vaihdella.

Laukkuihin ja kakkuihin pätee sama juttu, kaikkea ei voi vaan saada. Mutta aina voi ihastella ja katsella! Ja leikkiä leikkiä "jos mä saisin valita näistä vain yhden, niin mikä se olisi..." Arvaisitko, minkä minä valitsisin? *

 Täällä voi osallistua Louis Vuittonin, Pradan tai Chanelin laukun arvontaan... myös kaverilla on mahdollisuus voittaa omansa... ja sitten vain peukut pystyyn!


Kaikki ihanat laukut ja niiden kuvat Net-a-Porter*) En ole aina ihan looginen valinnoissani ja kaikista pätevistä syistä huolimatta päätyisin ekalla intuitiolla tuohon 3.1 Phillip Limin ruskeasävyiseen Pashliin, siinä on vain jotain aivan ihanaa juuri nyt...

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Upeita laukkuja tosiaan! Koita noista sitten valita yksi... Tuo Mulberryn Suffolk on aika kiva uutuus.

blandad. kirjoitti...

Ideaalitilannehan olisi, että saisi valita monta :) Suffolk näyttää kyllä todella kivalta, tykkään siitä että se on hyvin perinteisen lääkärilaukun näköinen, mutta kansiläppä onkin laukun toisella sivulla.
Joku ihana lääkärinlaukku pitäis kyllä saada...