24.11.2013

Fazerin kukkopurkki

2000-luvun alussa näin jossain lehdessä sisustusjutun hauskasta asunnosta ja yhdessä noista kuvista näkyi Fazerin vanha peltipurkki, jonka kyljessä komeili kaksi kukkoa. Ihastuin "kukkopurkkiin" kovasti, muistan että tuossa sisustusjutussa siihen oli aseteltu kauniisti puuvärikyniä. Tasaisin väliajoin kukkopurkki näkyi erilaisissa sisustusjutuissa, milloin sen sisään oli aseteltu värikkäitä kynttilöitä, milloin mitäkin. Kirppiksillä kukkopurkkia ei kuitenkaan koskaan tullut vastaan ja huutopistenetissä siitä sai pulittaa maltaita. Muutama vuosi sitten bongasin purkin mummolan ruokakomeron ylähyllyltä, suureksi yllätyksekseni ja ajattelin, että ehkä joskus voin pyytää sitä omakseni. Sittemmin taas unohdin sen ja taas kerran kukkopurkki tuli vastaan, tällä kertaa ystävän kodin keittiössä. Joka kerran sen näkeminen ilahdutti ja sykähdytti kovasti. Kesällä kävimme äitini kanssa pitkästä aikaa mummolassa, joka on ollut viime vuosina käytännössä tyhjillään... kukkopurkki muistui mieleeni ja sain sen viimeinkin omaksi.

Kesästä asti purkki on etsinyt omaa paikkaansa kodissani. Olin niin onnellinen sen saatuani, tuntui että peltipurkkikokoelmani oli saanut kirkkaimman jalokivensä :D Purkki ei ole mitenkään priimakunnossa, siinä on hieman ruostetta sekä sisällä että ulkona ja aikoinaan joku on hieman värittänyt toista kukkoa tussikynällä. Minulla ei ole mitään lapsuuden muistikuvaa kukkopurkin olemassaolosta, joten on mahdollista että purkki on päätynyt mummolaan jonkun muun jäämistöistä tai huutokauppatavaroista tms. Tai ehkä se on ollutkin siellä aina? Epäilen kuitenkin, koska muiden vanhojen peltipurkkien ja Finelin kahvipannujen olemassaolon olen rekisteröinyt hyvinkin tarkasti.

Purkki toimii tällä  hetkellä puikkopurkkina ja koristaa ompelunurkkausta.

Esitellään samaan syssyyn Diana, säädettävä sovitusnukke, jonka isäni bongasi tamperelaiselta kirpputorilta ja hankki minulle synttärilahjaksi. Diana oli priimakunnossa ja hintaa sillä oli muistaakseni 40€, säädettäväksi sovitusnukeksi siis hyvin edullinen. Nuken säätövara on laaja, olisikohan tuo kokoluokkaa 36-42. Se on osoittautunut hyvin käytännölliseksi apulaiseksi.


Ei kommentteja: