4.3.2014

Oscars 2014

Oscar -gaalaa vietettiin siis maanantain varhaisina tunteina (Suomen aikaa), mutta itse nukuin sikeästi ja tutustuin voittajiin ja juhlapukeutumiseen vasta päivän puuhien jälkeen iltasella. Kokonaisvaltaisesti naisten juhla-asut näyttivät hyvin pelkistetyiltä ja vaaleilta, koristeellisuus oli lähinnä pukujen materiaaleissa. Poimin muutamia itseäni miellyttäneitä juhlatyylejä... 


 Lupita Nyong'o pukeutui kauniin heleään sinisävyiseen Pradan "hattaraunelmaan". Puvussa on kauniisti volyymia, ja yksinkertainen leikkaus yhdistettynä pliseeraukseen toi kreikkalaisen jumalattaren fiilistä. Näyttelijättären hiuspannan olisin jättänyt kotiin, muutoin kokonaisuus oli kaunis. Puvun miehusta on omaan makuuni ehkä liian avara, mutta luultavasti se toimi kokonaisuuden kannalta kaikkein parhaiten.

Sandra Bullockilla oli yllään Alexander McQueenin upeasti laskostettu puku, joka edusti selkeästi perinteisempää pukuloistoa. Upea puku ja hienostuneen kaunis juhlatyyli ovat kyllä Sandran eduksi.

Kate Hudsonin Atelier Versacen puku sai pohtimaan oliko siinä jo hieman liikaakiin yksityiskohtia: on helmikirjailuja, pliseerausta, solmuefekti, merenneitohelmaa laahuksella, avara miehusta (ja selkä?), korostetut olkapäät ja sitten tuo keeppihenkinen asia. Puvun toteutus on kuitenkin erittäin kaunis ja pidän nimenomaan vahvasta olkalinjasta sekä tuosta keeppihenkisestä hartiat peittävästä jutusta, joka antaa valkoiselle puvulle sopivasti luonnetta. Hudsonin tyyli on klassisen kaunis, mutta kuitenkin modernin vähäeleinen ja hienoa, ettei kampausta ole työstetty liikaa.

Pidin kovasti Amy Adamsin veistoksellisesta Gucci couturen puvusta. Puku on niin skarppi ja täydellisesti toteutettu, että sitä on upeaa katsella. Amy Adamsissa on näyttelijänä jotain vähän ällöä ja söpöilevää, mutta hän kantaa hienosti vahvalinjaista pukua.

Emma Watson näytti aina yhtä kauniilta Vera Wangin asussa. Pidän siitä, että nuori näyttelijätär näyttää ikäiseltään, ja tulkitsee pukukoodia trendikkäällä ja nuorekkaalla tavalla, kun siihen on kerran mahdollisuus. Asun yläosa näyttää hihattomalta t-paidalta, tukka on sopivan huolettomasti laitettu, sormissa on paljon sormuksia ja iltalaukkuna moderni clutch. Kimaltava materiaalit ja puvun merenneitohelma tuovat tyylin sopivan juhlavaksi gaalatilausuutta varten.

Glenn Close taas on hieno esimerkki, ettei kuusikymppisen daamin tarvitse pukeutua mitenkään tylsästi. Zac Posen puku on kerrassaan upea, voimakas ja istuu Closelle kuin hansikas. Puvun tekstuuri pehmentää mustaa väriä ja tiukan skarppia linjaa. Mietin onko puku yhtenäinen vai onko siinä pitkähihainen bolero päällä? Joka tapauksessa istuvat hihat tekevät puvusta hyvin tyylikkään ja kiinnostavan kokonaisuuden.


Kuvat Harper's Bazaar/Getty Images

Ei kommentteja: