25.10.2015

Pala Saimaata

Kermansaven Saimaa-astiasarja lanseerattiin muistaakseni 2008 ja tykkäsin Paola Suhosen suunnittelemasta sarjasta kauniiden värien ja kohokuvioisten perhosten vuoksi aika paljonkin. Tuolloin tuli hankittua muutama osa sarjasta: iso piirakkavuoka, pieni lautanen ja muki. Sarjan sävyinä olivat vaalea turkoosi, vaalea harmaa, luonnonvalkoinen ja syvä sininen. Varsinkin siniset astiat olivat lemppareitani, sävy oli intensiivisen syvä ja astioiden perhoskuvio tuli tosi kauniisti esille varsinkin sinisävyisissä astioissa. Olen myöhemmin harmitellut, että hankin vain yhden sinisen, korvattoman mukin. Se on kiva katsella ja tosi hyvän mallinen kahvimukina myös, en vain oikein raaski käyttää sitä enää, kun en taida mistään saada toista tilalle.
Nyt löysin kuitenkin Fidasta parin sarjan pienemmälle lautaselle. Haalea turkoosi minulla oli siis jo ennestään ja nyt löysin tuon luonnonvalkoisen 2,5€:lla.  Olen käyttänyt tuota turkoosia lautasta lähinnä tarjoiluun, kiva että löysin toisen samanlaisen ja aika hauskaltahan nuo eri sävyt näyttävät yhdessä. Piirakkavuoka minulla on harmaasävyinen, joten näistä tulee varmaan aika hauska kokonaisuus yhdessä.


Kermansaven astiatuotanto on lopetettu sittemmin kokonaan, mikäli sinällään on vähän sääli. Tuotteet olivat toki aika raskastekoisia, mutta samalla ihan todella kestäviä. Äidilläni on edelleen käytössä Kermansaven uunivuokia, jotka ovat tuntuvat kestävän vuosikymmeniä. Minullakin on pari keltaista uunivuokaa kansineen näiden Saimaa-astioiden lisäksi. Astioiden kauneus on minulle tärkeää, mutta arvostan myös käytettävyyttä ja sitä, että asiat kestävät kulutusta pidempään. 
Täytyy yrittää vaalia näitä Saimaa-astioita, mutta samalla muistaa käyttääkin niitä, käytettäviksihän ne on lopulta tarkoitettu.

Ei kommentteja: