14.1.2016

Kirjoneuleihminen

Olen kirjoitellut tässä vuosien varrella muistaakseni useamminkin kerran rakkaudestani kirjoneuleisiin. Kirjoneuleessa yhdistyvät asiat, joista tykkään muutenkin: kuviot, monivärisyys ja neulepinta. Vaikka kirjoneuleista tykkään, ei minulla kuitenkaan ole kuin yksi kirjoneuletakki ja yksi norjalaisvillatakki. Porokuvioinen neuletakki on kuitenkin vähän jouluinen näin tammikuussa ja norjalaisvillatakki on haastava, koska se on niin superlämmin ja paksu, että aiheutta lämpöhalvauksen takin alle puettuna, jos pakkasasteet eivät lähentele pariakymmentä miinusta. Ilokseni olen löytänyt pari uutta, vähän kevyempää kirjoneuletta ihan tässä viikon sisään!

Hennesin Logg-malliston kirjoneuletakki löytyi kirppikseltä neljällä eurolla. Minusta tämän kuviointi on upea (perinteinen!) ja tykkään maanläheisestä värityksestä kovasti. Neuletakki on vähän pidempää mallia (aina plussaa) ja tuollainen huivikaulus lämmittää mukavasti. Materiaaleina tässä on 71% puuvillaa 12% viskoosia 15% polyamidia ja 2% angoraa. Periaatteessa välttelen tätä nykyä angoraa kokonaan, mutta tämä oli niin ihana, että sorruin ja yritin perustella ostopäätöstä sillä, että tämä on kuitenkin kierrätetty. Käytössä materiaaliyhdistelmä on tosi miellyttävä, pehmeä ja lämmin.


Toinen kirjoneulelöytö on ihan uusi, sekin Hennesin Logg-mallistoa ja kustansi alennettuna 5€. Tässäkin on nätti väritys (vaaleanpunaista ja punaista!) ja rauhallinen kuviointi. Materiaali on 50% puuvillaa 45% akryylia 5% villaa. Alunperin tämän hinta oli kolmekymppiä, joten alennusta oli melkein 85% hinnasta. Jäin miettimään sitä, että jos jokin tuote on isosti alennettuna, se tuntuu jopa menettävän arvonsa kokonaan. Tässäkään puserossa ei ole mitään vikaa, päinvastoin. Siinä on parempi materiaalikoostumus kuin monessa muussa Hennesin neulepuserossa, väljempi mitoitus sopii monelle vartalolle. Ehkä se on sitten tuo väritys ja kirjoneulepinta ylipäätään, joka jakaa kuluttajien mielipiteitä ja neule jää normaalihintaisena ostamatta. No, joka tapauksessa minusta tämä pusero on varsin ihana ja pääsee käyttöön jo tänään. 
Muille neuleiden ystäville vinkkaisin, että jos liikutte Aleksanterikadun H&M:n suunnilla, kannattaa käydä tsekkaamassa alevalikoimat - kirjoneuleiden lisäksi esimerkiksi kashmirneuleen voi saada nyt puoleen hintaan ja merinovillaisen perusneuletakin parilla kympillä! (Itseäni jäi huokuttelemaan yksi kimonomalli neuletakki, mutta oikeastaan tarvitsisin paljon enemmän uusia alusvaatteita ja sukkia...)

Ei kommentteja: