4.7.2016

Juhannusretki maalle

Matkasin siis juhannuspäivänä maalle. Oli kuuma ja aurinkoinen päivä, keskipäivän aikoihin startannut bussi oli onneksi hyvin ilmastoitu, sillä kanssamatkustajia riitti ihan jokaiselle penkille. Bussimatkasta tuli hauskasti vähän nostalginen fiilis, sillä tavalla sitä on vuosikymmeniäkin sitten matkustettu kaupungista juhannuksen viettoon maalle: nousemalla bussiin kaupungin kuumuudessa ja jäämällä bussista pois joissain rauhallisella metsänreunaisella pysäkillä, jossa ollaan jo kesävierasta vastassa.
Ystävän mökillä muistui taas mieleen, miksi ihmiset niin kovasti haluavat viettää mökkijuhannusta: luonto on kukkeimmillaan ja lämpimän ja aurinkoisen päivän voi viettää kokonaan ulkona. 


Juhannuspäivän juhlallisuuksiin kuului hyvää (grillattua!) ruokaa ja näiden kahden koirakaveruksen seura. Kuvasta havaitsee, kumpi haukuista oli innokkaampi uimari!


Poimin niittykukkia. Olen onneton kasvilajitietämyksen suhteen, tiedän nimeltä vain perinteisimmat, mutta tykkään niiden ulkonäöstä sitäkin enemmän.

 Iloiset mökkeilijät siinä vähän rentoutumassa touhotuksen lomassa!

Saunottiin vielä myöhään illalla pitkän kaavan mukaan. Uimaan mennessä oli niitylle noussut jo upea usva... 


Ehdin olla vedessä sen verran pitkään, että auringonlasku värjäsi pilvet vaaleanpunaisiksi hattaroiksi. Myöhemmin aamuyöstä, kun hiippailin hämärässä kesäyössä kohti saunakamaria, jossa yövyin, oli taivaalle noussut aivan mieletön, keltainen juustokuu. Se oli upea ilmestys niittyjen ja metsien yllä.

Sunnuntai oli vieläkin kuumempi päivä! Oli ihanaa könytä melkein jo aamupäivällä saunakamarista aamukahville. Päivällä kävin uimassa ja myöhemmin kahviteltiin naapurissa. Ehtiikö kenelläkään tulla mökkiaterioiden ja kahvitteluiden välillä nälkä? Saanen epäillä!


Illalla pakattiin kimpsut ja kampsut ja suunnattiin takaisin kaupunkiin. Marimekon oliivinvihreä iso matkuri on kirppislöytö muutaman vuoden takaa, en muista olenko sitä esitellyt blogissa aiemmin? Kätevä weekender, sinne mahtuu vaikka ja mitä. Tässä vähän vanhemmassa mallissa on vielä "Made in Finland" -tekstikin. Olisin saanut mahtuvaan varmaan kaikki tavarani siihen, mutta toki raahasin mukanani mm. paksun kirjan, jota en todellakaan edes avannut. Mutta sehän vain kertoo siitä, että oli kaikkea ihan muuta tekemistä tällä reissulla. 
Hyvä niin, pieni irtiotto kaupungista tuntui pidemmältäkin lomalta.

Ei kommentteja: