21.7.2016

Kesän kirppistelyjä

Kesän mittaan on tullut kirppisteltyä niin usein, että mietin jo pitäisikö pitää pieni tauko. Kirppiksiltä osteleminen kun on ostamista ylipäätään ja siksi sitäkin olisi hyvä silloin tällöin vähän miettiä etukäteen. Onneksi nykyään ostan yleensä vain sellaisia juttuja, joista pidän tai tiedän että ne menevät käyttöön, hutiostoksia ei tulee enää juurikaan tehtyä.

Turkkilainen pannunalunen 2€. Käytännöllistä ja nättiä.

Tykkään tämän tyylisistä, hipahtavista koruista ja varsinkin jos niihin on käytetty kiviä tai lasia. Tämä oli ehkä 50c, en muista enää mutta aika vähän kuitenkin.

Tämä on aika huono kuva, mutta en jaksanut nyt kuvata uuttakaan. Tein muutama viikko sitten yhtenä kauniina lauantaina spontaanin kirppisreissun Pihlajistoon. Olin edellisiltana ollut bileissä ja raahustanut kotiin pikkutunneilla. Heräsin kuitenkin aika aikaisin ja päätin, että nyt on pakko lähteä jonnekin uuteen paikkaan, muuten jään vetelehtimään kotiin ja sisätiloihin. Muistin ennestään menneeni joskus kirppiksen ohi Pihlajistossa, joten googlasin osoitteen, aukioloajan ja millä bussilla sinne pääsisin. Varaa.fi-kirppis (hieman outo nimivalinta sanoisin) oli suuri itsepalvelukirppis ja aluksi tuntui, etten löydä yhtään mitään. Lopulta lähdin sieltä kuitenkin kuvan muumikirjan, kielikurssi-cd:iden, musta trikoohameen ja valkoisen trikootopin kanssa. Vaatteet olivat ihan uusia, hame H&M:n ja toppi oli Elloksen mallistoa. Kannatti mennä siis! Erityisen innoissani olin Saljut 1-cd:istä. Meillä oli käytössä samainen kirjasarja lukiossa ja minulla on kirjat vielä tallella. Ajattelin, että nyt voin hyvin kerrata ensimmäisen kirjan itsenäisesti ja palauttaa venäjän alkeet mieleeni.

Olin fiilistellyt mielessäni virkattua pitsiliiviä ja alkukesästä löysinkin sellaisen kirppikseltä parilla eurolla. Liivi oli himppasen pieni, mutta totesin, että voin jatkaa sitä hieman sivusaumojen kohdalta virkkaamalla. Liivi oli myös tahrainen ja kellastunut, joten kun uudet sivut olivat valmiit, valkaisin liivin. Lopputulos on aika hyvä, pieni sävyero sivuihin jäi, mutta en ole kokenut sitä haitaksi.

Väljää mallia oleva Lindexin puuvillainen pitsineule löytyi myös parilla eurolla, ensimmäisellä käynnilläni Punavuoren patinassa. Ostin tämän viikko sitten ja siitä on jo nyt tullut ihan lemppari, olen käyttänyt sitä melkein jokaisena päivänä.

Yllättävää kyllä, tänä kesänä on kiinnostanut eniten pukeutua mustaan ja valkoiseen. Musta mokkanahkainen laukku tuli vastaan Siivouspäivänä, mutta päätyi lopulta ystäväni kirppisostoksiin. Hän ei kuitenkaan osannut käyttää tällaista säkkimäistä kassia, joten se päätyi minulle. Laukku koostuu salmiakkiruudun mallisista paloista ja on tosiaan pehmeää mokkanahkaa. Se on ihanan tilava, malli ei taida juuri nyt olla kovin ajankohtainen, mutta itse olen tykännyt tämän tyylisistä laukuista aina - itseasiassa tuntuu, kuin minulla olisi jo ollut tämä entuudestaan.

Toinen löytö Punavuoren patinasta on nahkainen olkalaukku. Pähkäilin tämän kassa pitkän tovin, sillä se oli taas hieman oman budjettini yläpuolella, 15€. Haaveilen kuitenkin edelleen Mulberryn Alexa-laukusta ja minulla on ollut käytössä siitä hyvin vahvasti inspiroitunut keinonahkainen olkalaukku. No, pohdin että jos en nyt hanki tätä laukkua, alkaa jälkeenpäin varmasti kaduttaa, koska tuo nahka on ihan mielettömän pehmeää ja nätisti kulunutta ja tykkään edelleen kovasti satchel-mallisista laukuista. Täytyy sanoa, että tämäkin oli ihan huippuostos, koska olen käyttänyt laukkua ihan jokaisena päivänä ja tykkään siitä todella paljon. Huippulöytö! Ja siitä saakin hyvän syyn karsia vanhempaa laukkuosastoa kirpparille.Ei kommentteja: