27.9.2016

Marimekon syksyä

Marimekon syysmallistossa näkyy jo vahvasti luovan johtajan Anna Teurnellin kädenjälki. Selkeitä, suoraviivaisia ja väljiä linjoja, joissa perinteinen marimekkomaisuus kohtaan modernin skandinaavisuuden. Mielestäni Marimekon vahvuus on edelleen nimenomaan printtien ja värikkyyden yhdistämisessä selkeään muotokieleen, mutta uudessa linjauksessa ne ovat selkäesti vain osa mallistoa, eivät mitenkään pääroolissa. Onkin mielenkiintoista seurata millaiseksi muotitaloksi Marimekko tulevaisuudessa kehittyy. Poimin tähän joitain omia suosikkeja:

 Syysmalliston "trendikuosi" ja omakin suosikkini on tämä Pieni Pioni iloisessa kelta-valko-oranssissä värityksessä. Penelope-paita ja Katrina-housut muodostavat yhdessä hauskasti hippihenkisen kokonaisuuden, josta tykkään tosi paljon.

Harriet-mekossa on myös Pieni Pioni-kuosi ja kivasti kuuskytlukulainen fiilis.

Pientä Pionia on myös Katjuska-takissa, joka on kyllä tosi nätti ja yksi ehdottomista lemppareistani koko syysmallistosta.

Zelda on taas yksivärinen takki, jonka muotokielestä tykkään todella paljon. Se on sopivan siisti, johon leveä solmittava vyö tuo sopivaa rentoutta. 

Celeste-mekossa on tosi hauska malli, kun napitus on siirretty vähän sivulle ja siinä on korkea, mutta väljä kaulus. Klassinen Piccolo-kuosi ja peltinapit toimivat tekevät tästä mekosta Marimekolle tunnusomaisen.

Bao-mekko varsinkin haalean vaaleanpunaisena on taas modernimpaa linjaa ja malliltaan myös todella nätti.

Libby-mekossa on Mini Samovaari kuosi ja se on fiilikseltään myös ihanasti kuuskytlukua.

Vanessa-mekossa on Hamppu-kuosi ja se on malliltaan puhtaan seitkylukulainen, juuri sellainen kellohihainen mekkoihanuus, jollaisia kaikilla naisilla taisi olla kesäisin vielä omassakin lapsuudessani. Itse pukisin tämän mekon ehdottomasti vyön kanssa.

Popcorn-takki on ohutta ja vedenpitävää polyamidia oleva sadetakki, jossa on Hattara-kuosi. Takki on tosi hauska, väljän a-linjainen, tätä tulisi varmasti käytettyä muulloinkin kuin sadesäällä.

Riikka-mallisessa laukussa toimii myös tosi kauniisti tuo Pieni Pioni-kuosi.

Roosa-kukkarolaukku Tattari-kuosissa on ihan superhauska, tykkäisin tästä kovasti, mutta mielestäni tämä on aika arvokas hinnaltaan (65€).

Aino-Maija Metsolan Tuppura-kuosi ja tämä ihana väritys, tykkään tosi paljon!!! 
 
Marimekko muuten esittelee kevät/kesä 2017-vaatemallistonsa Pariisin muotiviikolla tulevana sunnuntaina 2.10.2016, esittelyä voi seurata suorana lähetyksenä klo 14.30 alkaen Marimekon Facebook-sivuilla. Mallisto esitellään Pariisissa Suomen suurlähetystöön rakennetussa Marimekko-kodissa. Instagramissa ja Snapchatissa luvassa tunnelmia valmisteluista ja backstagelta. Odotan mielenkiinnolla miltä Marimekon ensi vuosi näyttää!

Kaikki kuvat lainattu Marimekon sivuilta.

Ei kommentteja: