25.9.2016

Syksyinen mökkireissu


Viime viikonloppuna tehtiin syksyinen mökkireissu Vihtiin.  Lähdimme perjantaina illalla Helsingistä ja saavuimme sopivasti iltahämärän jo laskeuduttua. Grillailtiin ja istuttiin ulkona niin pitkään kuin tarkenimme. 
Lauantaina nukuttiin pitkään, heräiltyämme syötiin kunnon aamupalaa ja sen jälkeen lähdettiinkin metsään. Menomatkalla pistäydyimme Herrakuntatalon kyläkirppiksellä, jota pidetään kauniilla vanhalla koulurakennuksella. Paikallinen kyläyhdistys hankki talon aikoinaan ihan pilkkahinnalla ja kirppistoiminnalla rahoitetaan talon lämmityskustannuksia. Kirppis ei taida enää olla avoinna, mutta jatkaa varmasti toimintaansa taas ensi kesänä. Nuo hienot verhot olivat alakerran ikkunassa, paikka vaikutti sellaiselta, että olisi tosi mielenkiintoista päästä tutkailemaan mitä se pitää sisällään.


Kirppikseltä jatkettiin matkaa Konianvuoren luonnonsuojelualueelle, jossa olimme myös viime vuonna. Konianvuori saa nimensä jyrkästä kalliorinteestä, joka kohoaa 58 metriä viereisen Moksjärven pinnan yläpuolelle. Tämä tarkoittaa sitä, että Konialle saa tosiaan kiivetä aika jyrkkääkin rinnettä pitkin, mutta ylhäällä kallion päällä paikka palkitsee upeilla maisemillaan. Metsä ympärillä saa elää täysin luonnontilassa ja se on muuten parhain mustikkapaikka, jonka olen koskaan nähnyt. Mustikoita oli vielä, ihan kelvollisen makuisiakin jopa. Puolukkaa löytyi vähemmän, sieniä en itse kerännyt kun en oikein osaa, mutta niitäkin saatiin. Pidimme evästauon kalliolla istuen ja evääthän nyt maistuvat ulkona aina ihan parhailta. Viihdyimme metsässä tunteja, kunnes alkoi tulla kylmä ja oli aivan liikaa hirvikärpäsiä.

Illalla mökillä laitettiin yhdessä ruokaa ja myöhemmin vielä saunottiin. Jos ensimmäisen yön nukuin vähän huonosti, metsässä rämpisen ja saunan päälle kyllä nukutti todella hyvin! 


Sunnuntaina herättiin ihanaan auringonpaisteeseen, oli mahtavaa tupsahtaa vain ulos nauttimaan auringosta. Aamubrunssin jälkeen tehtiin kävelylenkki, jolla nähtiin hevosia laitumella ja ihasteltiin luontoa. Takaisin kaupunkiin lähdettiin jo hyvissä ajoin iltapäivällä. Oli rentouttava ja kaikin puolin mukava syksyinen mökkireissu, jota on ollut kiva fiilistellä tässä pitkin viikkoa.

Keräämistäni marjoista tein muuten marttahenkisesti piirakkaa sekä keitin mehua!

Ei kommentteja: