19.1.2018

My favourite game

Kirppistely, tuo suosikkiharrastukseni. Kuvasin nopeasti muutamia kirppislöytöjä viime syksyltä tähän päivään ja oikeastihan tässä on vain ihan muutamia. En juurikaan käy enää edes normikaupoissa, mielummin vapaa-ajallani pyörin kirppiksillä. 
Liebskind Berlin on ollut pidempään sellainen laukkumerkki, jonka rouheista malleista ja paksuista nahkamateriaaleista olen tykännyt kovasti. Joskus Liebskindiä sai Stockalta, saakohan enää? Nappasin tuon ison, työlaukulta vaikuttavan veskan matkaani joskus syksyllä 15-20€ hintaan. Ajattelin, että se sopisi hyvin weekenderiksi tai muuten vain enemmän tavaramäärän roudaamiseen. Laukun kunto on lähes moitteeton, se on pehmeää ja paksua lehmännahkaa. Malli näyttää miehekkäältä ja laukun mittasuhteet myös, mutta itsehän tykkään miehille suunnatuista laukuista myös. Kuva nyt ehkä vähän hämää, on siis ihan musta väriltään. Laukun haasteeksi on osoittautunut sen paino, se on siis yllättävän raskas ja kun sen ahtaa täyteen tavaraa on se vielä raskaampi. Mutta tykkään siitä niin, että uskon sen löytävän vielä paikkansa suuressa veskavalikoimassani.

Syyskaudella löytyi myös toinen Liebskind. Ihastuin sata lasissa noihin hapsuihin ja sivujen joustaviin rypytysosioihin, vaikka pohdin hetken näyttääkö tämä vähän vanhanaikaiselta tähän hetkeen. Hapsulaukulle oli kuitenkin selkeä tarve. En muista tämän hintaa enää, mutta se oli jotain vähän enemmän, ehkä 20-30€ välillä. Normaalistihan nämä Liebskindin laukut pyörivät jossain parin sadan euron molemmin puolin, joten sinällään hinta oli käytetystä laukusta varsin passeli. Tämä on ollut oivallinen arkilaukkuna, vetää itseensä reilusti tavaraa.

Minulla on menossa tällä hetkellä jokin kumma viininpunainen kausi taas, suorastaan himoitsen tätä väriä. Sametti on ollut nyt pinnalla ja Uffilta löytyi 2€:lla aikoinaan Paola Suhosen ja Seppälän yhteistyömallistoon kuulunut rusettilaukku. Muistan himoinneeni mustaa versiota, mutta en koskaan raaskinut ostaa sitä. En tarvitsisi yhtään tällaista pikkulaukkua ja nykyisellä elämäntyylillä entisetkin vain keräävät pölyä kaapeissa... toisaalta tämähän taipuu arkisempiinkin menoihin, eikö?

Samettilaukun kanssa samalta uffikeikalta löytyi myös Seppälää oleva mustavalkoinen neuletakki 4€, siitä onkin tullut tämän hetken suosikkineule. Nyt vasta kuvaa katsoessa tajusin, että tässähän on kukonaskelkuvio, ikuinen suosikkini! Matsku on enimmäkseen puuvillaa, tässä on jännä tuplaneulos, joka tekee tästä neuletakista kuitenkin lämpimän talvikeleille. Harmi muuten, että Seppälä meni konkurssiin, siinä meni samalla myös pala suomalaista vaateteollisuuden historiaa!

Samalta reissuilta löytyi myös Gapin korallipinkki puuvillaneule kevääksi, myös 4€ hintaan. Tässä oli hyvä mitoitus ja täyspuuvillaisesta materiaalista iso plussa. 

Mustat nahkakengät niittiremmein ovat uusin löytöni, maksoin näistä 2,5€. Peruskivat kengät arkeen.

Pinkit kiiltonahkaiset Dr. Martenssit (maksoin vain 17€!) ovat yksi parhaimmista löydöistäni, nämä ovat mielestä ihan superihanat ja hullut värinsä ja matskunsa ansiosta! Mutta vaikka nämä ovat käytetyt ja siten jo vähän pehmentyneet, ovat nämä edelleen aika jäykkää materiaalia ja alkavat hiertää nopeasti, vaikka kokokin on hieman väljä. Täytyy vaan koittaa pehmentää näitä lisää, nämä jalassa kun olo tuntuu aina astetta paremmalta.

Lisää löytöjä taas toisella kertaa! Kivaa perjantaita!

Ei kommentteja: