21.1.2018

Pauligin kahvipaahtimon 100-vuotisjuhlapurkki

Peltipurkkien keräily oli pitkään tauolla, mutta jossain vaiheessa viime vuonna annoin itselleni luvan hankkia muutamia uusia ja yhtäkkiä homma onkin taas lähtenyt vähän lapasesta. Viime vuonna hankin ihan valtavan monta uutta purkkia, mutta mitä ihanuuksia olen löytänytkään! Olisi hauskaa kuvailla niitä ihan ajan kanssa, tänne blogiin kun on vuosien varrella päädytty usein juuri peltipurkkien tiimoilta. Tässä nyt yksi parhaista löydöistä:

Pauligin kahvipaahtimon 100-vuotisjuhlapurkki vuodelta 1976 on ollut pitkään toivelistallani. Sitä löytää usein ilman kantta, toisinaan myös kannen kanssa. Purkeista pyydetään välillä ihan reilustikin, usein hinta on ollut jotain 8-15€ välissä. Itseäni on purkissa viehättynyt sen jugend-henkinen kuviointi, jossa pitkähiuksinen naishahmo juo kuumana höyryävää kahvia. Purkki on sisältänyt erityistä juhlavuotiskahvia ja purkin malli ja kuvio on kopioitu 1904 käytetystä kahvitölkistä, joka sisälsi noin kymmenen kiloa Pauligin kahvia. 
Viime keväänä löysin kannellisen purkin eräältä tamperelaiselta kirppikseltä, mutta se oli niin lommoilla, että en hankkinut sitä edullisesta hinnasta huolimatta. Marraskuussa olin taas Tampereella ja eräällä toisella kirppiksellä oli purkki, joka ulkomuodoltaan näytti täsmälleen samalta, mutta sen pinnassa oli kukkakuvio. Otin purkin käteeni ja havaitsin, että kukkakuvio on vain tarramuovia purkin pinnalla. Avasin varovasti tarraa sen saumoista, havaitsin että itse purkki sen alla on tosiaan tämä Pauligin purkki. Hinta oli ehkä 3€ ja purkki muuten hyvässä kunnossa. Otin riskin, ostin purkin ja toivoin sormet ristissä, ettei tarrapinta ole vahingoittanut purkin kuviopintaa. Irroitin tarramuovin ja pelko osoittautui turhaksi. Oi onnea, mikä loistava löytö!
Kuvasin purkin taannoin hetken mielijohteesta lempikahvini (Pauligin Café New York) ja lempikahvimaitoni (Oatly iKaffe kauramaito) kanssa. Vanha kohtaa uuden, mutta lempparit sopivat silti toisiinsa!

Ei kommentteja: