22.1.2008

Uusia juttuja

Noniin.
Pari päivää sitten vedin itkuraivarikohtaukset johtuen kaikesta turhautuneisuudesta ja muusta. Tämä on kaava, jota näköjään noudatan... sitten jaksan taas tsempata elämässä eteenpäin. Seuraavana päivänä siivosin koko kämpän (kyllästyin leijaileviin kissankarvoihin), vaihdoin lakanat, tuuletin petaukset jne. jne. ja innostuin vielä menemään vintille siivoamaan häkkivarastoani joka on ollut kuin pommin jäljiltä. Nyt sielläkin on jonkinlainen järjestys ja siivoilun tulokseni löysin Marimekon Hetkiä/Moments -verhot (ne pinkki-vihreet), niihin sopivan kirkkaan vihreän virkatun sängynpeitteen ja mustan päiväpeiton, jota olenkin vähän etsiskellyt. Samalla toin myös iki-ihanan ison maatuskan, jonka enoni toi joskus Venäjältä... nyt siis kodissani vallitsee uusi ilme, vanhoin tekstiilein. Jossain vaiheessa kyseistä tehopäivää puhuin äidin kanssa puhelimessa ja samalla piirsin... heh.
Asetin itselleni vaate- ja laukkulakon eli en saa vähään aikaan ostaa itselleni uusia laukkuja tai vaatteita, ihan vain siksi että en tarvitse uusia ja vaatekomerossa on paljon sellaisia, joita olen käyttänyt vain kerran. Tosin lakko ei koska ompelua... :) siis niistä kankaista, joita mulla jo on.
Ostolistaan voisin vielä lisätä korut (niitäkin tarpeeksi) ja ystäväni mielestä myös kengät, mutta siitä en ole samaa mieltä - varsinkaan jos THE talvikengät sattuvat eteeni.
Ostovimmaa on lääkittävä siis jollain, joten ostin taas uuden kirjan. Ihan vain siksi, että sain edullisesti:

Martin Dawber: Big Book of Fashion Illustration: A World Sourcebook of Contemporary Illustration


Opuksessa keskitytään nykyaikaiseen kuvitustapaan ja tyyleihin, laajasti ja kattavasti. Lähinnä siis vain kuvakirja, suits me fine! Suomalaisista on mukaan päässyt Laura Laine, jonka kuvitukset ovat tuttuja ainakin Trendin lukijoille. Tykkäsin kirjan jäsentelystä, siis kuvia oli jaettu kategorioihin naiset, miehet, street, sport, lapset, asusteet. Kirjasta saa ainakin fiilistä ja inspiraatiota - sekä masennuskohtauksen siitä kuinka hyviä jotkut on!!!

Tämän päivän (joka tosin on jo nyt vaihtunut uudeksi) saavutuksia oli uusi tukka (johon ehkä palaan myöhemmin) ja lehtileikekasan organisointi muovitaskuihin ja mustaan kansioon. Ehkä myös se, että löysin ihanan mustan lakerilaukun, joka huusi nimeäni ja oli -70% alessa vaivaiset 14,95€ mutta jätin sen ostamatta. Sovittelin myös alekenkiä, mutta hyllylle jäivät nekin. Tarkoitus oli myös piirtää, mutta sitä ehdin huomennakin, onhan toinen vapaapäivä putkeen :)
Lisäksi tänään oli huippuhyvä telkkaripäivä: Salkkarit, Huippumalli haussa, Despikset ja Bridget Jonesin päiväkirja 2. Huippumalli haussa sen kuin paranee kausi kaudelta, esim. viime viikon kuvaussessio, jossa tytöille vedettiin tekokaljut ja ihanat meikit ja asetettiin mallinukkien sekaan pousaamaan - aivan huippu! Ja miten ne kaikki näytti hyviltä kaljuina??? En tajua. Suomessa menossa VASTA kausi 6. kun jenkeissä on jo 10. menossa!!! Despiksistä bongasin aivan ihanan takin, eli sen joka oli Gabriellella päällä, kun meni mekkovarkaisiin - loveitloveitloveit!!!! Koitin googlailla kenen se on, mutta en löytänyt... ihana! BJ2 oli taas kaikessa hömppäkeveydessään mukavaa katsottavaa, johon ei niin tarvitse keskittyä -Renee Zellweger on roolissaan jopa siedettävä, muuten en ole hänen näyttelijänlahjoistaan kovin vakuuttunut.

Nyt voisin vetäytyä yöpuulle, tai ainakin rauhoittua hetkeksi lukemaan Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän. Täytyy sanoa, etten ole kovin vakuuttunut vielä tähän mennessä. Myöhempien aikojen pyhiä oli erittäin hyvä, tämä jotenkin... tai sitten mielessä kummittelee vielä Riikka Pulkkisen Raja, joka kosketti.

No, lukeminenhan kannattaa aina.


Ei kommentteja: