21.2.2008

Take it easy, baby!

Tänään olen ottanut rennosti. Aamupäivällä koitan motivoitua töihin, kunnes päätin lukea sähköpostit ja vilkaista muiden blogeja. Uffin alepäivät ovat olleet meneillään jo jonkun aikaa ja sain loistoidean lähteä vilkaisemaan valikoimia. Suuntasin suoraan iso-roballe, jossa olikin jo tupa täynnä väkeä. Sekaan vaan ja kyynerpäätä kehiin. Lopputuloksena oli kauan etsimäni skottiruutuinen hame (käyttämätön, laput vielä kiinni ja koristeneula messissä!), ihana Lappi-henkinen villapaita ja järkyttävä palanahkapaita, josta tulee jo jonkin aikaa haaveilemani palanahkalaukku. Luovutin ja päätin suunnata vielä fredan Uffiin. Kävelymatkalla tuli tsekattua pikkuliikkeiden ikkunat ja sain jopa pari hyvää ideaa. Fredalta mukaan tarttui vielä musta tirolihenkinen lyhyt neuletakki ja sekä retro mummomekko, jota olin muuten silmäillyt muutamaa viikkoa aiemmin hintaan 12€. Nyt kaikki nämä lähti mukaan 2€ kpl-hintaan!


Musta neulatakki on lyhyttä mallia, jossa on isot pussihihat tyyliin 'lampaanlapa'. Matsku on pääasiassa villaa ja neule on hyvässä kunnossa. Napit taidan vaihtaa perusnappeihin, en ole niin koristenappien ystävä. Lappi-neule on käsinkudottu, väljä ja paksu, ja se on ehdottamasti otettava mukaan pääsiäisenä, kun suuntaan Lappiin lomailemaan! Mummomekko on vanha kotimainen Finn-Karelia, hyvässä kunnossa tämäkin ja musta nahkavyö tuli mekon mukana - tosin taidan vaihtaa sen mekon tyyliin sopivampaan, pitää kattoa. Mekossa on väljyyttä ja kellohelma puoleen sääreen. Yksityiskohtina taskut ja tereet nappilistassa. Hauskaa tässä on se, että bongasin kyseisen kuosin alunperin Nelliinan blogista ja ihastuin siihen kovasti - ja nyt sain oman! Kerrankin kävi siis tuuri, varsinkin kun mekko oli säilynyt rekissä jo monta viikkoa, kuin odottamassa juuri minua -hah! Palanahkalepakkokauhistus näyttää muuten huomattavasti paremmalta tässä kuvattuna. Mutta se on jonkun ihkaomaa käsityötä ja siksi kovin liikuttava. Siitä tulee loistava laukku, olen täysin vakuuttunut siitä. Vedin sen muuten päälleni ja sain hyvät naurut! Skottihame kaipaa fiksausta, pitää lyhentää helmaa hieman ettei lopputulos näytä liian raskaalta, mutta operaatio siirtynee ensi syksyyn, sillä taitaa olla ehkä hieman liian syksyinen hame näin kevättä kohti mentäessä.

Bongasin muuten Bulevardin Day:n ikkunasta ällösöpishassuja kasseja, kukkaroita ja läppärilaukkuja, netistä niitä löytyy: http://store.fluffshop.com/index.html
Kotimatkalla poikkesin vielä Helsinki10-myymälässä Eerikinkadulla. Myymälässä olisi mukavaa pyöriä enemmänkin, mutta muzakit on mun makuun liian kovalla. Ihastuin kreisiin Henrik Vibskov-mekkoon, josta olisin voinut ottaa kerrankin S-koon, sen verran väljällä mitoituksella se on tehty :)


Kuvan kaapu on siis huomattavasti hauskempi luonnossa, kun räikeät värit pääsevät oikeuksiinsa. Kuva löytyy: http://www.tresbienshop.net/en/artgrp.php?id=1955&grp=69406

Matka jatkui vielä Eurokankaaseen, näin siellä ihanaa kimonohenkistä puuvillaa, mutta jätin sen vielä odottelemaan aikoja parempia. Siitä suunnistin kotikulmia kohti ja näin kaveria kahvilassa lattén äärellä. Vihdoin päästessäni kotiin asti, olen vain ihmetellyt ja noudattanut kaverin neuvoa: ota rennosti kun kerrankin saat!

Ei kommentteja: