8.3.2008

Toive: neulekone!

Olen viime keväästä asti koittanut metsästää neulekonetta kirpputoreilta ja huuto.netistä. Toistaiseksi en ole vielä onnistunut - monesti homma tyssää joko liian kalliiseen hintaan tai varsinkin huuto.netissä siihen, että joku toinen voittaa huudon ja koneen itselleen.
Oikeastaan en ole koskaan tykännyt puikoilla neulomisesta. Peruskoulussa sain aikaan ne pakolliset säärystimet, tumput ja sukat, mutta sen jälkeen en ole mitään neulonut. Virkata sen sijaan tykkään, mutta vaan sellaisia pieniä juttuja kerrallaan, koska olen todella kärsimätön...
Koulussa oli ykkösvuosikurssilla pakollisena neulekurssi, jossa piti suunnitella neulemallisto ja toteuttaa siitä yksi osa + tehdä harjoitustehtävät. Olin todella huono, tappelin neulekoneen kanssa yhtenään ja päädyin tekemään kaksi pientä laukkua. Myöhemmin kokeilin neulomista omalla ajalla ja totesin, että ihan mukavaahan se on. Päädyin neljännellä vuosikurssilla valinnaisella neulekurssille ja nautin siitä todella paljon. Neulemallistostani tuli yksi parhaista kouluaikana tehdyistä mallistoista ja tykkään siitä edelleen. Väreinä oli haalea keltainen/roosa yhdistettynä kultaan, lankana silkkivilla + glitterlangat. Harmillista, etten ehtinyt toteuttaa mallistosta mitään (ei ollut pakollistakaan).

Mallisto on siis vuodelta 2005, jolloin kehyksiä ja tapettikuoseja ei ollut ihan totaalisesti kulutettu loppuun noin ideapohjalta... pientä fiksaamista esityskuvassa olisi, mutta aika aikaansa kutakin. Neulemallistoon liittyvät luonnokset olenkin esitellyt jo aiemmin... Kuvaa etsiessä löysin myös muutaman luonnoksen, joista osa ei päätynyt ees itse mallistoon. Tykkään kuvien hennosta jäljestä ja siitä, että tyylilleni uskollisena piirrän edelleen mieluiten isotukkaisia naisia :) Väriensä puolesta nää vois olla kuumaa kamaa näin kolme vuotta myöhemmin.. mutta mallit on kyllä vanhanaikaisia. Nyt pitäis olla enemmän kasaria, löysempää ja säkkimäisempää. Mutta tukka saa aina olla iso!


Sittemmin into neuleisiin jäi päälle ja toivoisinkin, että löytäisin sen neulekoneen vielä... pitäisi ehkä vähän ryhdistäytyä noiden puikkojenkin suhteen. Taannoin tein työllä ja vaivalla pari kohtalaisen onnistunutta pipoa ja nyt ajattelin alkaa työstämään jotain laatikkomaista neulesäkkiä kesäksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minkä hintaista konetta etsit? Minulla on neulekone. Ostin sen reilu vuosi sitten, mutten ole joutanut neulomaan! Tulee,niin vähän neulottua, että olen harkinnut sen myymistä!