5.3.2008

Welcome to my cribs!

Viime viikonloppuna isä ja äiti kyläilivät Helsingissä ja sain vihdoin oman pesukoneen. Viimeisen parin vuoden ajan olen hoitanut pyykkihuoltoa lähinnä käsinpesten, roudaamalla pyykkejä vanhempien luokse tai raastamalla kaverini hermoja pesemällä hänen koneellaan. Oma pesukone on aivan mahtava asia, jota osaa arvostaa, kun käyttää energiaa pyykkien rahtaamiseen ees taas. Jokatapauksessa äiti yllätti positiivisesti tuomalla ihan huippuja tuliaisia: ensinnäkin sain vihdoin, pitkällisen jahkailun jälkeen, oman Pauligin Paula-tyttö kahvipurkin. Näitä on lähes joka kirbelle, mutta en ole raaskinut itse ostaa. Äiti oli bongannut hyväkuntoisen purkin ja osti sen minulle!

Kuvassa Paula vasemmalla, kuvaa varten asettelin rekvisiittaa: teerasia on vanha ja meiltä kotoa, fiftarihenkinen peltipurkki kirbeltä, kuin myös levynsuojukset. Kahvipannut lahjoja kavereilta.

Äiti tiesi myös, että fanitan myös Venäläisiä koristeellisia puuesineitä, joten sain myös puukulhon ja kupin. Kuvan maatuska on Venäjän tuliainen enolta ja ison kokonsa ja kirkkaitten väriensä puolesta aivan ihana. Maatuska-kangas on Ivanaa, ja odottaa työstämistä...


Kävimme myös Hakaniemen kauppahallissa ja ihailin Marimekolla Maija Louekarin "Aarre"-kuosisia mukeja, jotka äiti halusi ostaa minulle! Voi eiiii! Aivan huippua. Kahdin mukin setillä oli hintaa 15€ ja mukeissa aivan ihanat hassulipiirrokset, jotka jatkuvat mukien sisäpuolelle asti. Astioita olen haalinut periaatteella "sitä-sun-tätä" ja siispä sekaan vaan!Lyhyt johtopäätös: I like stuff. Laidasta laitaan. Erityisesti vanhasta. Tämänhetkinen oma koti on 28 neliön vuokrayksiö ja jatkuvassa muutosprosessissa... suurin osa huonekaluista ja tavarasta on kirbeltä tai lapsuudenkodista haalittua, tai sitten alennuksesta, Ikeasta tai jostain, josta saan halvalla... oikeastaan ainoastaan astiat olen ostanut uutena, paria poikkeusta lukuunottamatta. Oli hauskaa leikkiä avotakkaa ja ottaa kuvia rakkaista tavaroista...

Muutin Rovaniemelle 2001 syksyllä ja samalla muutin siis pois kotoa. Eka kämppä oli solusta, jossa oli sevarihuonekalut valmiina. Sinne roudasin välttämättömimmät ja aloitin pikkuhiljaa keräämään kamaa ympärilleni. Ensimmäinen varsinainen sisustuselementti, "päähenkari" löytyi hieman ennen muuttoa tamperelaiselta kirbeltä hintaan 20 mk ja kulkenut jokaiseen kotiin siitä lähtien. Tällä hetkellä se on eteisessä ja tykkään siitä yhä aivan hirveästi.

Verhoja olen haalinut kirbeiltä ja sittemmin myös ihan alesta. Verhoilla ja muilla räteillä kodin ilme muuttuu tarpeen mukaan nopeastikin. Tällä hetkellä siis ikkunassa Marimekon "Hetkiä/Moments"-verhot, jotka löysin vinttikomerostani tyyliin "Ai niin mullahan on nääkin!" ja ajattelin laittaa ne nyt, jotta saisin lisää väriä kotiin.


Loppuvuodesta 2006 iski suunnaton pakkomielle saada kotiin peilipöytä ja sopiva löytyi loppujen lopuksi Huuto.netistä. Marie Antoinette -elokuvalla saattoi olla vaikutusta asiaan... ehkä :) Kaverini kuvaili pöytää "roinakasaksi" ja "tavaroiden kaatopaikaksi", kun kuuli että harvemmin käytän sitä meikkaukseen tai vastaavaan... no, whatever. Kyseiselle alueelle keskitän korut ja ihanat pikkutavarat, ja kuva piti ottaa ihan senkin vuoksi, että ostin kerrankin tulppaaneita!


Lopuksi kuvassa kirjoja, joita olen keräillyt vuosien varrella, saanut lahjaksi tai ostanut. Iso Muotisuunnittelijoiden vuosisata oli ensimmäisiä ja todella hyvä ja kattava opus! Itse kirjahylly on lokerikko, joka toimii samalla tilanjakajana ja ensimmäinen oma huonekaluostos. Haluaisin uuden, samankaltaisen ja isomman, mutta tämä menköön nyt vielä, rahanpuutteen vuoksi. Loppujen lopuksi tuossa on paljon tunnearvoa: oli astetta aikuisempi olo, kun ostin ensimmäisen huonekalun.


Jos saisin valita ihan minkälaisen kodin vain, haluaisin paljon tilaa, valoa ja korkeat huoneet. Keittiö voisi olla retrohenkinen, sillä kirbeiltä kerättyä retrokamaa löytyy eniten keittiöön. Tällä hetkellä suurin osa on varastoituna... Muuten kodissa pitäisi olla mahdollisimman paljon marokkohenkisiä asioita, huonekaluja jne. Aitoja itämaisia mattoja... punaista, pinkkiä, keltaista, oranssia, turkoosia, kultaa... miksei mustavalkoistakin. Kissoille voisi olla oma riehumispiste... Ihana iso sänky, paljon säilytystilaa... noooo jos valkkaan pääsee, pukeutumishuone, työhuone, saunaosasto, puutarha...

Ainahan sitä voi unelmoida?

Ei kommentteja: