7.4.2008

"Bad TV - be more funny!"

Hirveä olo. Tänä vuonna paukahti näköjään taas siitepölyallergiat päälle, eikä Helsingin huono ilmanlaatu varmaankaan paranna asiaa. Pää tuntuu vain tukkoiselta, silmät vuotaa ja nenää kutittaa. Pahinta on totaalinen väsymys, ei jaksa tehdä oikein mitään.
Asiaan eli hyvää ystävääni telkkariin:
Tänään näin ekan jakson Muodin huipulle -ohjelman kolmannesta tuotantokaudesta (en ehtinyt kattoa torstaina) ja varmaankin paljon mielenkiintoisia juttuja luvassa. Ohjelmaa kun tehdään, niin muutamat näyttivät päässeen ohjelmaan lähinnä vain mielenkiintoisen persoonan vuoksi - todelliset suunnittelulahjat nähdään myöhemmin... joo-o. Veljeni heitti kommentin, että mun pitäis hakea k.o. ohjelmaan jos siitä tulisi suomalainen versio. Jännittävä ajatus, mutta luulenpa etten kestäisi nopeaa tahtia, ahdistuisin kuvattavana olemisesta ja lisäksi panikoisin kilpailutilannetta. NRJ fashion awardseja muistellessani... joo ei kiitos. En ole kyseistä tallennetta vieläkään nähnyt itse enkä taida edes haluta nähdä. Muutenkin ahdistava kilpailutilanne, sitten naaman eteen tuodaan kamera ja esitetään kiperiä kysymyksiä - argh. Muutamat kilpailijoista olivat lähinnä innoissaan kuvattavana olemisesta, mikä sinällänsä sangen ihailtavaa. Itseä lähinnä ahdistaa ja kovasti. Toki tuollainen ohjelma toisi mukanaan paljon julkisuutta ja sitä kautta ehkä uusia työmahdollisuuksia, mutta... kilpailu on kuitenkin aina kilpailua. Muodin huipulle ohjelmassa ei aina näytä olevan kyse kilpailijan todellisista lahjoista, vaan siitä miten hyvin pystyy esiintymään ja pitkälle myös tuurista - toisella kertaa onnistuu, toisella taas ei.
Eilen taas alkoi Suomen Huippumalli haussa. Aika nopeasti ilman turhempia esittelyjä koko homma alkoi ja ensimmäisen jakson perusteella homma näytti hieman kököltä. Ehkä homma paranee, kun päästään itse kuvauksiin ja toivon - syvästi - että formaattia kunnioitettaisiin ja tehtäisiin edes lähes yhtä hienoja kuvia kuin ANTM:ssa. Omasta mielestä nimittäin jenkkiversion parasta antia ovat juuri olleet hienot ja erikoiset kuvaukset, joita Suomessa harvemmin näkee. Toivossa on siis hyvä elää. Ainakaan vielä kukaan kilpailijoista ei vakuuttanut... moni tuntui olevan mukana periaatteella "olen pitkä ja laiha eli siis malli"... joo ei ihan riitä vielä.
Lopuksi vielä pakko heittää kommentti paljon mainitusta Gossip girl-sarjasta. En ole itse päässyt oikein mukaan tapahtumiin. En tiedä kuka on sarjan päähenkilö? Mikä sarjan juoni on? Se että koko ajan vaihdetaan vaatteita, juonitellaan ja harrastetaan seksiä? Sarjan henkilöhahmot ovat lukiossa? No joo, oli ihan kivoja vaatteita, mutta silti, en tajuuuuu. Tosin olenkin sen verran "old skool", että mielestäni paras teinisarja on yhä Niin sanottu elämäni eli My so-called life. Katsoin sen joskus vuosi sitten uudestaan, ja voi että oli ihana. Angela vaan haikaili Jordanin perään (joka muuten oli niiiiin hot!) ja vetelehti koulussa aina samoissa vaatteissa. Rayanne oli sekoboltsi lumppu, jolla oli alkkisongelma ja aina jotain kreisiä (kamalaa) päällä. Rickyllä oli kajalia ja Jordanin tukka roikkui naamaa vasten. Jotenkin niin paljon sympaattisempaa ja helpompaa samaistua. Mutta se oli silloin ja tämä on nyt - ja hyvin niin.
Niinkuin mummolla on aina ollut tapana sanoa ei-niin hyvien telkkariohjelmien kohdalla: "Jospa se siitä vielä kehittyis...?"

Ei kommentteja: