9.4.2008

Kirbelöydöt

Antti Nurmesniemen suunnittelema kahvipannu oli aika hintava, mutta hyvässä kunnossa ja hieno. Aarikan peltinen sirotinpurkki on ärhäkän pinkki, hintaa oli 0,80€. Punainen Sarviksen kauha tuli settinä, jossa mukana oli kasarit punaiset salaattiottimet (luulin että nekin oli Sarvista joten annoin kaverille tuliaisina... joo eivät olleetkaan --noloa--) 2€ kaikkiaan. Tarjotin maksoi vaivaiset 0,30€ ja halusin sen, koska mulla on samanlainen jo, mutta pyöreänä eli nyt on setti kasassa. Keräilin jossain vaiheessa ihan hulluna kaikkea retrokamaa, tekstiileitä ja kodintavaroita jne. ja myös Sarviksen muovia. Sitten tuli kyllästyminen, mutta nyt näyttäisi taas maistuvan...

Ihastuin joskus tällaiseen puukuosiin ja olin haljeta onnesta, kun kyseinen verho löytyi ja irtosi 3€. Yläreunasta on leikattu palaa pois, mutta silti kangasta on riittämiin yhteen verhoon. Ehkä syksyllä vois ottaa käyttöön, kesää vasten hieman tumma. "Apia" -kuosin on suunnitellu Marjatta Seppälä Intarille, valmistajana Tampella.

Ihastuin tähän olkalaukkuun sen hieman kullanhohtoisen kankaan takia, nätti kuosi. Oon ettinyt "gobeliinilaukkua", vähän isompaa itseasiassa, mutta tämä oli tälläinen pikkusievä ja lähti mukaan 2,5€. Tietyllä tavallahan tämä on vähän junttari ja melkein siinä rajalla onko se kamala... heh.

Tällaisia tikattuja ketjulaukkuja on nyt joka paikassa, tämä lähti mukaan edullisen hintansa takia 1,5€.

Valkoinen pikkulaukku on oikeastaan kiiltävää tekonahkaa, ei vaan näytä siltä kuvassa. Sisällä paljon lokeroita ja hyvässä kunnossa. Hintaa oli vaivaiset 0,50€.

Todella oranssi ja todella kiiltävä käsilaukku, jossa oli pitkä hihna. Hihna lähti vaihtoon ja käytän tätä "kädessä". Läpässä on joku musta laikku, vaikka laukussa oli laput tallella eli uusi... luulisin että on ysäriltä. 1,5€. Hyvä baari/bilelaukku. Ihana.


Sitten vielä tällainen olkalaukku, aika iso, matsku taas tosi kiiltävää ja tikkausta löytyy. Takakappale on musta. Jokseenkin aika törkeä ja rumanhieno! Hintaa oli 3€.

Kankaat oli jossain euron jämäkangaspussissa, tehtiin äitin kanssa tasajako. Puinen rintakoru ja muovihelmet löytyi "kotoa", muinaisia kirbelöytöjä jotka ajattelin ottaa käyttöön taas. Rusetti on äidin vanha ja takaa löytyy rintaneula, sille voi päivittää "kivasti" vaatteen kuin vaatteen :)

Lisäksi vielä taas vino pino lehtiä: pari Muoti+Kauneus -lehteä vuodelta 1979, 3 Gloriaa viime vuodelta, In Look viime vuodelta... lisäksi pieni kuvakirja Alhambran palatsista, oijjoi... niin hieno. Pääsispä sinne!


Detaili arabeskista, kuva: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Atauriques.jpg

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei! missä kirpparilla oot näin halpoja löytöjä tehny?

Anonyymi kirjoitti...

millä kirpparilla käyt?

blandad. kirjoitti...

Tampereella kävin sellaisella kirpparilla joka on käsittääkseni Nekalassa. Sellainen iso halli lähellä Nekalan löytöliiteriä. En osaa antaa sen parempia koordinaatteja kun olin iskän kyydissä. Toinen kirbe on Akaan Viialassa, vanhalla nahkatehtaalla keskustan tuntumassa.

Unknown kirjoitti...

Moi! Olen tän postauksen puukuosiverhojen onnellinen omistaja ja ne ovat jo vuosia olleet suosikkiverhoni, tällä hetkellä työpisteeni tilanrajaaja. Syy miksi tässä kehuskelen on kummallinen havainto minkä tein tänään.

Olin katsomassa 5.11.1978 esitettyä Dallasin toisen tuotantokauden jaksoa 8 "Election" (eikös tämä ole ihan normaalia?). Katkerimmalla tappion hetkellä senaattoriehdokas Cliff Barnes vetäytyy huoneeseensa keskustelemaan siskonsa Pamelan kanssa (joka on muuten niin ihana). Vaikka kokokuvassa sitä ei näy, Pamelan lähikuvan taustalla näkyy huoneen seinällä kehystettynä mikäpäs muu kuin Apia-verho! Oikeastaan vain about metri kertaa metri oikeasta alakulmasta, mutta vailla pienintäkään epäilyksen häivää kyseessä on sama kuosi samassa mittakaavassa ja samoilla väreillä. How cool is that?!

Ajattelin sitten heti selvittää tarinan taustat, mutta kun syötin googleen tekstit verhon reunasta ja "Dallas" niin tämä oli ensimmäinen ja oikeastaan ainoa järkevä hakutulos. Koska en tiedä juuri mitään designista, niin ajattelin kirjoittaa tänne - kenties sinulla tai jollain lukijalla on valistunut arvaus tai oikeaa tietoa tästä Suomi-Texas-connectionista.

Tärppinä vielä tähän loppuun: eräällä ystävättärelläni on ko. verhot VIHREÄNÄ, ja vielä aivan mielettömän kauniina vihreänä. Hän ei - kuten en minäkään - aio luopua verhoistaan tässä elämässä. Noh hyvähän se on jotain mistä haaveilla ja elämässä tavoitteita.

Semmoista, taidanpa ehkä selailla tätä blogia vähän muutenkin vielä!