16.5.2008

Antakaa mulle työhuone!

AAAAAAARRRGGGHHHHHH.
Haluan työhuoneen ja heti. Kotona on aina jotain häiriötekijää, enkä pysty keskittymään kunnolla. Viime aikoina oon istunut kahviloissa työstämässä juttuja, piirtelemässä, ihmettelemässä... harmi vain, kun tuntuu että rahaa menee hukkaan ylihinnoiteltuun kahviin, jota voisin juoda edullisemmin itse keittämällä...

Katselin jo netistäkin vuokrattavia kohteita, mutta tarvisin ehdottomasti kaverin/kavereita, koska en pysty maksamaan paljoa vuokraa. Porukoille voisin toki mennä, mutta siellä ei varsinaisesti ole rauhallista paikkaa ja sitten taas se raahautuminen sinne ja takaisin Helsinkiin, eih... no, todennäköisesti menen sinne taas jonkun ajan kuluttua. Omalla kotikadulla olisi 26m2 työtila vuokrattavana, kurkkasin sisälle ja se oli aikas iso ja siellä oli paljon kyniä ja siveltimiä (kenties jonkun kuvittajan työtilana ollut?), mutta se on liian kallis.
Tässä yksi niistä syistä, miksi kotityöskentely on hankalaa. Saimi tykkää myös asettua ompelukoneen päälle (...), en usko että lähes 5kg:n lisäpaino tekee hyvää laitteille. Ja kuten vasemmanpuoleinen kuva osoittaa, neiti ei koe tekevänsä mitään väärin, vaan katselevansa lähinnä maisemia.

Suhteellisen hyvin olen saanut kuitenkin tällä viikolla työskenneltyä ihan näin himassakin. Konerempan jälkeen sain myös skannerin taas toimimaan ja sitä iloa on pitänyt työstää ja kunnolla. Skannasin vinon pinon kiiltokuvia, tarroja, piirroksia...
Gradua tehdessä ostin kirbeltä pussillisen vanhoja tarroja, kun mietin olisiko näitä farkkumerkkien mainostarroja voinut hyödyntää tutkimuksessa. Eipä tullut käytettyä silloin, mutta nämä nyt säilyvät, jos joskus tarvisi jossain.Kiiltokuvia taas on helpompi muokata ja hyödyntää. Itse olin ostanut jotain kirbeltä ja yllätyksenä löysin vinon pinon arkkeja äidin jemmasta. Old skool-kiiltokuvafanina hän oli ostanut arkit ja säilönyt ne... voi juma! Ei voi kun nauraa... sain luvan lainata ja skannata arkit.Näiden lisäksi tuli skannailtua vielä vaikka mitä, kunhan vaan pääsisi kaikkeen käsiksi ja työstämään niitä.


Ei kommentteja: