26.5.2008

Ompeluksia

Viime viikon torstaina ja perjantaina kunnostauduin ompelemalla kesävaatteita. Sainpahan muutettua kangaspalavuorta vaatevuoreksi.

Tässä tosin ensin vapuksi ommeltu satiinikellohame. Hameessa on korkea, löysähkö vyötärökappale, jota saa kiristettyä leveällä vyöllä. Vyö solmitaan taakse suurelle rusetille. Kuvat on surkeita, mutta ehkä riittävät nyt antamaan osviittaa.
Sitten Uffilta ostettu kultamekko (hassua että miellän sen kultaiseksi, kun oikeastaan kankaan lurexraidat ovat hopeita...) josta tuli jakku. Poistin vuorikankaan, väljensin yläosaa reilusti (kiitos reilujen saumanvarojen) "laatikkomaisuuden" saavuttamiseksi, lyhensin helman ja hihat. Jakusta tuli yllättävän hauska, varsinkin jos sen kanssa yhdistää valkoiset hansikkaat ja vaikka rannerenkaita. Tosin yläosassa on napittamista, mutta toisaalta jakkua voi kenties pitää koko ajan kiinni, riippuen tilanteesta.Viime syksynä bongasin euriksen palakankaista sarjishenkistä farkkua, jossa on pehmeä, nukattu pinta. Väri on himmeä sinivihreä. Mietin mitä kankaasta voisin tehdä, jotta vaatteesta ei tulisi liian outo tai lapsellinen, joten päädyin kellohameeseen. Taakse laitoin metallivetskan näkyville. Lopputulos tyydytti ja koekäytössä hame osoittautui hyväksi arkivaatteeksi.


Metrin trikoopalasta tuli väljä, pitkähkö t-paita. Kaula-aukkoon jäi raakareuna, olen mieltynyt kaula-aukkoon joka ei kiristä :) Helppo ja nopea yksilö arkikäyttöön.


Nanson hyvää puuvillatrikoota oli taas epämääräinen pala, jonka muokkaamista piti pohtia pitkään. Päädyin hellemekkoon. Helma on edestä ja takaa samanlainen, hyödynsin koko kankaan leveyden. Edessä siis "kiilapalat". Yläosassa oli pakko laittaa raidat vaakaan ja vuorittaa se samalla kankaalla, jotta se olisi tukevampi ja peittävämpi. Olkaimet piti taiteilla moninkertaisesta kankaasta, jotta niistä tulisi tukevat eivätkä ne venähtäisi käytössä. Taakse innostuin taas vääntämään rusetin, tällä kertaa tilkkupaloista. Helman jätin raakareunaksi, koska näin se laskeutuu kauniisti. Tosin täytyy tarkistaa sen kestävyys käytön jälkeen.Taas järkiostos, eli pala kuosikangasta... miten käyttää kangas järkevästi? Päädyin yhdistämään vanhaan mustaan hihattomaan paitaan, josta leikkasin helmaa pois. Jatkoksi ompelin helman, jossa sama periaate kuin trikoomekossa. Tästä tuli jotain tunikan ja mekon välimaastosta olevaa. Helma on tässä tosin kulmikkaampi kuin trikoomekossa, siksi tasokuva näyttää hassulta. Mietin pitkään pitäisikö yläosaan lisätä jotain "rekvisiittaa" mutta päädyin jättämään sen simppeliksi ja asustamaan koruilla.
Tässä vielä tunikan kuosia lähempää, sekä sen kanssa hyvin sopiva Afrikka-henkinen kaulakoru, joka löytyi "Fidan -50%" päivänä ehkä reilulla eurolla. Afrikka on yksi ihanimmista tämän kesän trendeistä. (Haluan edelleen Marokkoon ja olisi myös kiva päästä vaikkapa Keniaan safarille...)Näiden kaikkien lisäksi vielä mustanharmaa farkkuhame, samaa mallia kuin aiempi vetskahame. Siinä on tosin musta vetoketju ja yläosa hieman lyhyempi.

1 kommentti:

Milla kirjoitti...

Hienoi vaatteita, etenkin toi korkeevyötäröinen hame. :)