26.6.2008

Arkistojen aarteita

Porukoilla ollessani tongin pitkästä aikaa kamoja, joita olen jättänyt sinne säilytykseen. Sieltä löytyi pahvilaatikollinen arkistoimiani kuvalehtiä, joista en ole raaskinut luopua. Imageja vino pino, vanhoja Muoto -lehtiä sekä kaikki tärkeimmäksi katsotut Voguet, Ellet, Marie Clairet, InStylet, Trendit jne. joista en luopunut Helsinkiin muuton yhteydessä. Jokaisessa lehdessä on jokin artikkeli, kuvasarja tms. jonka takia olen sen säilönyt ja aion säilyttää yhä. Ehkä jossain vaiheessa tarvitsen tutkimusmateriaalia, ja näistä on taas hyvä ammentaa aineistoa.Yksi suosikeista on joulukuun britti-Vogue 2001, kuninkaallinen numero kannessaan Kate Moss. Juttuja Englannin kuninkaallisista sekä ihania stailattuja muotikuvia aiheen tyyliin. Ihania hörselöpukuja ja huippu kuva Elisabethistä peilailemassa itseään, kunnon kuningattaren tavoin.


Oma lukunsa on kirbeiltä kootut vanhat lehdet, tässä otos 1960-luvun Eevoista, joita hamstrasin rovaniemeläiseltä Tuhattorilta aikoinaan vinon pinon. Kuvasta puuttuu 2 lehteä, jotka ovat Helsingin varastossa (eli vintillä), ainakin toisessa oli gradumatskua. Tyhmä salama, joka sensuroi heppa-aiheisen kannen :(

Ihana GWEN!!!!! Nylon vuodelta 2000 ja Gwenillä pinkki tukka. Harper's Bazaar on vuodelta 2005.


Kuka muistaa Heron? Suomalaisen muoti/trendi/ilmiö -lehden 2000-luvun alusta? Lehteä teki Saimi kavereineen ja se taisi ilmestyi 4 kertaa vuodessa, omasta arkistosta löysin pari lehteä vuodelta 2001. Lehdissä esiteltiin ajankohtaisia juttuja (Tokion trendikkyys, harajuku-tytöt, kustomointi, stailaus, streetpukeutumisen kuvaaminen...) jotka olivat silloin uusia ja ihmeellisiä. Paola Suhonen oli juuri aloittanut suunnittelunsa Nansolla... gootit olivat vielä vahvasti alakulttuuri... monet suomalaiset nykymallit olivat nuoria ja rusoposkisia... toki lehtiin ämpättiin pikkukuvia kekkereiltä. Muistan kun kämppikseni oli aikeissa tilata lehteä, kunnes se yhtäkkiä lopetettiin. Oliko syynä raha, ajanpuute vai mikä muu, sitä en muista. Mutta hauska pala suomalaista muoti/trendijournalismia tämäkin.

Ei kommentteja: