23.8.2008

Ammun sua ritsalla

Eilinen päivä oli pitkä! Tarkoituksena oli raahautua harjotteluun jo aamukasiksi, mutta kiitos aikataulusta edellä olevan bussin (!!!) saavuin paikalle vasta myöhemmin. No olihan se muuten kiva herätä kuuden jälkeen :( Päivä sujui piirtämisen ja kuvanmuokkauksen ihmeellisessä maailmassa ja sitten piti kiirehtiä näöntarkastukseen. Alkukesästä rikkoontuneille laseille on nyt luvassa seuraajat, ikävä kyllä halvat ja ei-niin-kivat minibudjettilasit. Äh, mutta niihin on nyt tyydyttävä.

Sitten oli luvassa Taiteiden Yön kunniaksi Ivanan ja Marimekon ilmaisnäytöksiä Postitalossa. Ivanalta nähtiin mm. todella paljon neuleita: ohuen ohuita harsomaisia ja paksuja, raskaita neulemekkoja. Erityisesti tykkäsin pitkistä, nelirivinapituksella varustetuista, hieman bleiseriä muistuttavista neulemekoista. Hauska yksityiskohta BirdRing-näytökseen oli lavalla ollut kultainen rengas, jossa mallitytöt keinuivat vuorotellen (näkyy kuvassa vasemmalla).By the way: keitä ne ovat ne kutsuvieraat, harvemmin niistä tunnistaa ketään. Nytkin vain yhdet "tutut" kasvot.

Marimekon näytös keskittyi lähinnä Ritva Fallan asuihin ja suunnittelija puhui näytöksen välillä. Falla on mielestäni tyylikäs ja jollain tapaa hyvin miellyttävän oloinen persoona. Vaatteet olivat Fallalle ominaista tyyliä, vähäeleisen elegantteja. Marimekolle antaisin miinusta aina samoista malleista. Okei, toki jokaiselle on omat luottomallinsa, mutta joskus olisi kiva nähdä hieman variaatiota.

Ilmaisnäytökset ovat mielestäni kivoja ja postitalolla oli hyvä lava. Ainoa haitta ehkä turhan valoisa tila.

Postitalolta matka jatkui. Sokoksen ikkunassa tehtiin jotain jännää performanssityyppistä maalausjuttua, tytöillä oli päällään Ivanan mekot ja sotkivat kuvaa kirkkailla väreillä.

Lopuksi ohjelmassani oli vuorossa Designmuseon Fennofolk-näyttely (ilmainen sisäänpääsy JEIJ!). Paikalla oli myös taidepläjäys: taustalle heijastettuna Paola Suhosen video, mallityttö keinui kultarenkaassa vaihtaen (Ivana)asuja ja musiikista vastasi Islaja. Paola soitti rumpuja vikassa biisissä, jota en itse kuullut/nähnyt, koska museo alkoi sulkeutua ja ihmisiä poistettiin paikalta (---). Tykkäsin Fennofolk-näyttelystä, suomalaista outoa osaamista oli esitelty eri tavoin: valokuvien, maalausten, kankaiden, vaatteiden, installaatioiden ja videoiden muodossa.
Muutoin Taiteiden Yö ei ole lempitapahtumiani, koska Helsingin keskustaan pakkautuu aivan liikaa aivan liian humalaista jengiä, joka taas johtaa turhaan mesoamiseen, tappeluihin, julkiseen pissailuun, oksenteluun, roskaamiseen. Harmillista, että taidetapahtumia tärkeämpää tuntuu olevan ylenpalttinen dokaus. Itsekin käytän joskus alkoholia :D, mutta dokailla nyt voi muinakin ajankohtina vaikka ja kuinka. Muuten, joku teinipoika keksi vastaantullessaan kutsua minua lässsskiksi. Vau. Itse tyydyin vain nauramaan, koska homma tuntui huvittavalta, eikö se nyt mitään muutakaan sanottavaa keksinyt. Huomatus kun ei tullut itselleni mitenkään yllätyksenä :D.
p.s otsikko mukailee Islajan laulunsanoja

2 kommenttia:

Timangi kirjoitti...

Olen täysin myyty blogisi edessä. Aamukahvin lomassa eksyin tänne ja epäilemättä näin tulee tapahtumaan useamminkin. Täytyy ajan kanssa tutustua vanhempiinkin postauksiisi.

Nyt on kuitenkin pakko kommentoida Ninni-postaustasi. Ensinnäkin siksi, että jaan asuntoni myös Ninni-kissan kanssa, joka muistuttaa pelottavan paljon sinun versiotasi. Ja toisekseen piirtämäsi ilmeet pelastivat päiväni. Tunnistin niistä todellakin oman Ninnini eli nauru raikasi :D

blandad. kirjoitti...

Kiitos, kiva jos tykkäät.
Hehhee, Ninnin kaksoisolento... toivottavasti sinun Ninni ei kiukuissaan pissaile nurkkiin.