8.8.2008

Killer heels

Haaveilen aina sellaisista kengistä, jotka oikeasti istuisivat jalkoihini ja niissä olisi mukava ja helppo kävellä. Tällä viikolla olen käyttänyt eri kenkiä joka päivä ja kaikki sattuvat enemmän tai vähemmän. Eilen töiden jälkeen suuntasin kenkäkauppoihin missiona löytää hyvät, mustat, siistit töihin sopivat kengät, jotka ovat ennen kaikkea hyvät jalkaan. Vastaan tuli taas, niin kuin aina, hinta. Olen valinnut pari vaihtaria Aleksi 13:n Clarks-osastolta ja aion joskus ostaa jommat kummat niistä, kunhan voin vetäistä rapiat 100€ kerralla tiskiin. Niissä yhdistyy kaunis malli ja täydellisyyttä hipova istuvuus. Oikeasti. Ne ovat Clarksin "hienompaa mallistoa", eivät siis perus terkkakengät.
No, koska tarvitsin jotkut kengät, päädyin -70% Vagabondeihin. Sovitin jalkaan, tuntuivat hyviltä ja näyttivät kivoilta. Malli on Digi, nilkkuri jossa on epäilyttävä verkkojuttu, mutta jalassa näyttää hyvältä. 75€ lähtöhinnasta jäi enää 22,50€ maksettavaksi, joka ei tuntunut pahalta, koska kengässä on kuitenkin hyvä pohja ja muu matsku nahkaa. Korko maltilliset vajaat 7cm.
No, paskaako siinä sitten, kengät sattuivat hieman jo jalkoihin kun aamulla hipsuttelin bussipysäkille. Matkaa kuitenkin vain 500m (reittioppaan mukaan, tosiassa taitaa olla vähemmän). Homma paheni kun koitin kävellä bussipysäkiltä työpaikalle, ehkä 300m. Jouduin ottamaan kengät pois jaloista ja käytin niitä vain kun kävin syömässä ja yläkerrassa. Kun lähdin, sattui jalkoihin ja oikeaan nilkkaan jo sitä rataa, että meinasi tulla itku. Jalkoihin sattui vaikka istuin bussissa. Puhumattakaan pysäkiltä kotiin, otin vain pieniä askelia ja pidättelin itkua.
Mikä meni vikaan?
Ensinnäkin, kengät lompsuivat jaloissa. Jalkani ovat kokeneet jonkun ihmeellisen pienentymisen, koska havaitsin eilen sovitellessa kengiä, että joissain malleissa jopa 39 oli liian iso. Koska ne liikkuivat hieman ees taas, hankautuivat varpaat ja kantapää samalla. Toisaalta osa on myös tottumattomuutta, koska en ole käyttänyt korkokenkiä aikoihin, ainoa korko jota olen jalalleni näyttänyt on ollut kiilakorko, joka on helpompi kävellä.
En tiedä, tuli tehtyä taas kerran paska ostos vain pitäisikö koittaa ajaa kenkiä sisään esim. kauppareissuilla? Voisin laittaa kärkeen hieman pumpulia tai kantaan jonkun pehmukkeen, joka pienentäisi pituutta juuri sen verran, että kenkä pysyy jalassa. En tiedä. Kuva jää laittamatta, koska kiukuttaa mokomat siinä määrin :(
Asiaa ei toki auttanut yhtään se, että taistelin töissä vektorigrafiikan kanssa ja olin kenties viimeinen, joka lähti talosta. Tunsin oloni niin surkeaksi, koska en ollut saanut monessa tunnissa aikaan juuri yhtä suttuista viivaa enempää (I HATE BEZIER TOOL!!!!) ja sitten myös norsuksi, joka koittaa liikkua koroilla. Lisäksi harmia aiheutti matkakortti, taas. Hukkasin sen viime viikolla ja lopulta se löytyi HKL:n toimipisteestä. No, samalla hakureissulla pyysin lataamaan sinne seutulippua, jotta pääsen helpoiten kulkemaan: virkailija ei halunnut ymmärtää pointtiani ja venkoili ja sähläsi siinä määrin, että lopputuloksena oli, että kortissani ei v***u vieläkään ole sitä seutua vaan Helsingin sisäistä kautta! AAAAAAAAA!!!!!!

Ei kommentteja: